Hírek - IKT hírek röviden

Úgy megy, mintha Sebastian Loeb vezetné a BMW önvezető autóját

A BMW egy Las Vegas-i versenypályán mutatta be a robotsofőr vezette 6 Gran Coupe-t. A BMW kedden, a CES 2014 kiállítás keretében mutatta be legutóbbi „autonóm vezetési rendszerét”.

Pontosabban egy 6 Gran Coupe-t, amelyet a gyártó robotsofőrje terelgetett egy alaposan fellocsolt aszfaltú Las Vegas-i versenypályán. És nem is akárhogyan: fejlett GPS-rendszere és az önvezető autókban megszokott szenzorok segítségével úgy suhant a Las Vegas Motor Speedway-en, mintha Sébastien Loeb vezette volna.

A BMW nem véletlenül tesztelte extrém körülmények között, a motorteljesítmény határán az autót. „A vállalat szerint az önvezető rendszerek csak akkor állnak majd készen a széles körű bevezetésre, ha képesek lesznek minden elképzelhető forgalmi helyzetet képesek lesznek kezelni – köztük a vészmanővereket is” – írta Chris Ziegler, a The Verge újságírója, aki maga is beülhetett az autóba.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: