Hírek - IKT hírek röviden

Bárki készíthet magának saját virtuális pénzt (Bitcoin)

A Bitcoint eredetileg az internet fizetőeszközének szánták, olyan lenyomozhatatlan, mindenféle állami és banki befolyástól és kötöttségtől mentes valutának, ami leszámol a korrupt, átláthatatlan pénzvilággal, és igazi forradalmat hoz.

Nem is csoda, hogy anarchisták, hekkerek, geekek csaptak le először az ötletre, majd rögtön a kísérletező kedvű idealisták után az internet sötét, vagy féllegális szegleteinek fenntartói jöttek. A bitcoin divatba jött, és a klasszikus tőzsdei buborék-jelenséghez hasonlóan tömegével szálltak be a késői befektetők, amitől a virtuális pénz árfolyama elképesztő száguldásba kezdett.

A Bitcoin 2013-at 10 dollár alatti áron kezdte, innen novemberre 1200 fölé kúszott fel, ahonnan napok alatt bezuhant 600 alá, jelenleg pedig megint felfelé tart, most éppen 968 dollárt ér, de lehet hogy két bekezdés múlva 1000 lesz, vagy éppen 900. A vadul ingadozó árfolyam a spekulánsok számára is ideális tereppé tette a Bitcoint, napok, néha órák alatt lehet vele elképesztő nyereséget összehozni, vagy éppen azt elbukni.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: