Hírek - IKT hírek röviden

Miért ragaszkodunk a mobilszolgáltatóinkhoz?

A szokásos év végi akciók, vagy éppen az ősszel bevezetett új tarifák sem késztetnek gyakorlatilag senkit arra Magyarországon, hogy régi szolgáltatójával szerződést bontva mobilszámát másik operátorhoz hordozza.

Pedig erre már 2004 óta, Magyarország EU-s csatlakozásától lehetőség kínálkozik, de a legtöbb előfizető még csak hallani sem hallott róla, vagy túl bonyolultnak véli a folyamatot, netán nincs miért váltania. A számhordozási hajlandóságot ugyan valamelyest növelte, hogy a procedúra tavalyelőtt jelentősen egyszerűsödött, a hordozott számok mennyisége éves szinten így sem teszi ki a teljes magyar mobilpiac 1 százalékát.

Status quo A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) havi rendszerességgel közzéteszi a Központi Referencia Adatbázis (KRA) hordozottszám-statisztikáját, mely a tavalyi évre vonatkozóan sem mutat semmiféle eltérést az eddigi trendekhez képest. A statisztikák szerint tavaly összesen 83 ezer mobil hívószámot hordozott át tulajdonosa egy másik szolgáltatóhoz, vagyis a havi átlagos hordozottszám-mennyiség nem éri el a hétezret sem.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: