Hírek - IKT hírek röviden

Miben más a Microsoft új licenc politikája?

Hosszabb ideje indult a Microsoft mennyiségi licenceket kezelő rendszerének alapos reformja, a redmondi szoftvercég most egyre több információt kezdett el csöpögtetni az új, Microsoft Products and Services Agreement (MPSA) konstrukciójáról, a cég oldalára több, a váltást részletező dokumentum és videó is felkerült.

Két elem, alapos reform Az MPSA két alapvető elemből áll, az egyik az új, egységes beszerzési keretszerződés, amellyel a felhasználó szervezet egyetlen entitásként vásárolhat szoftvereket és szolgáltatásokat a Microsofttól. Ehhez kapcsolóan vadonatúj licenckezelő portált is avat a Microsoft, a VSLC (Volume Licensing Service Center és MOSP (Microsoft Online Services Portal) helyére az MVLC (Microsoft Volume Lincensing Center) kerül, amely egységesen kezelni tudja a teljes szervezet által megvásárolt licenceket és szolgáltatásokat.

Az MVLC felületén áttekinthető az összes érvényes szerződés, a rendelési és beszerzési történet, letölthetőek a szoftverek (és a hozzájuk tartozó licenckulcsok), valamint kezelhetőek az online szolgáltatások és a szoftverlicencek. A jelenleg elérhető Select Plus konstrukcióhoz képest például az MPSA több helyen hoz fontos újítást.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: