Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Sorozatban jöhetnek a sofőr nélküli autók

Az idei CES nem volt híján autóipari bejelentéseknek sem, ezek egy része a fedélzeti elektronikára és a különféle hordozható kütyük integrációjára fókuszált, egy másik pedig az autonóm, vagy másképp fogalmazva „önvezető” járművekre.

CES: egyre közelebb az önvezető autókhoz Autonóm járművekkel kapcsolatos kísérletek régóta folynak már, elég példaként a DARPA Challenge versenyeket említeni az előző évtized közepén, ahol először sivatagi környezetben, később pedig szimulált városi körülmények között kellett időre megtenni egy távolságot az autóknak. A Google sofőr nélküli autóival kapcsolatos kutatásai is a DARPA Challenge-ből nőttek ki, rövidesen pedig megjelentek az Egyesült Államok útjain a jellegzetes szenzortornyot viselő Priusok és Lexusok, amelyek a vállalat szerint már 300 ezer mérföldet tettek meg autonóm módon, vagyis emberei beavatkozás nélkül, balesetmentesen.


Persze nem a Google az egyetlen cég, amely autonóm járművekkel kísérletezik, az autóipar szereplői sem hanyagolják ezt a területet, a nagy gyártók közül többen (pl. BMW, Ford, GM, Mercedes-Benz, Toyota, Volkswagen-csoport) mind demonstráltak már sofőr nélküli autókat működés közben, zárt pályán és forgalomban is.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: