Hírek - IKT hírek röviden

Szédületesen növekszik az Android platform

A Gartner piackutató cég legfrissebb előrejelzése szerint ebben az évben az Android operációs rendszerrel szerelt eszközök 1,1 milliárd felhasználót érnek majd el, ami 26 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest.

Az Apple iOS és Mac OS operációs rendszer 344 millió új iPhone-ba, iPadbe és Macbe kerül, ami 28 százalékos növekedést takar. A Gartner egyik elemzője szerint ebben az esetben egyfajta minőség vs. mennyiség harcnak is tanúi lehetünk, hiszen az androidos eszközök nagy része sokkal olcsóbb az iOS-eseknél, és ennek megfelelően sokkal több felhasználóhoz jutnak el.

A Microsoft Windows rendszer, amely dominál a PC-kben és a notebookokban 360 millió új eszközben lesz benne, az előző évi 328 millióval szemben. A Gartner egyébként 47 százalékos növekedést jósol a táblagépeknek, a PC-s és notebook-szegmens komoly kihívóinak.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: