Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Eye Tribe Tracker - Szemmel vezérelhetünk bármilyen windowsos számítógépét

A mobilok mellett a táblagépek és a számítógépek is irányíthatók szemmozdulatokkal: a fejlesztők a Las Vegas-ban zajló CES 2014 kiállításra is elvitték az Eye Tribe Trackert, ami bármilyen windowsos géppel használható.

A mindössze 99 dolláros kiegészítő, amit a tavalyi CES után az idei szakkiállításra is elvitt a gyártó, jelenleg Windows 7/8 rendszerű számítógépekkel kompatibilis – legyen az asztali gép, laptop vagy éppen tablet. Ahogy a bemutatóvideón látható, az Eye Tribe Tracker hasznos lehet minden olyan helyzetben, amikor praktikussági okokból (pl. kottalapozás gitározáskor) vagy egyszerű kényelemből (pl. játék vagy böngészés) jobbnak tartjuk szemünkkel irányítani a képernyőn látható elemeket.


A technológiát hét éve fejlesztő koppenhágai startup szerint az eszköz nagy segítség lehet mozgáskorlátozottaknak. Az Eye Tribe Trackerhez a windowsos szoftver után tavaly nyáron már elkészült az androidos fejlesztői környezet is, így hamarosan a Google platformját használók is beszerezhetik az eszközt.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: