Hírek - IKT hírek röviden

Bosch parkoló rendszerek kerülhetnek a sofőr nélküli autókba

A cím alapján valóban gondolhatnánk arra, hogy az SMS-es parkolás valami továbbfejlesztett változatáról lesz szó a cikkben, de ebben az esetben tévednénk.

A Bosch által a CES 2014-en bejelentett fejlesztés inkább az önmagukat vezető autókhoz kapcsolható. Mint ahogyan sok más gyártó, úgy a Bosch is keményen dolgozik azon, hogy az előbb említett, jövőbe mutató fejlesztéseket hozzon létre, így például parkoló asszisztens, valamint ütközéselkerülő és vészfékező rendszert.

A CES-en bejelentett mutatványuk szerint egy telefon alkalmazással lehetne parkolni, ami úgy működne, hogy egy speciális Bosch hardver kerülne be az autóba, amihez jár egy okostelefonos alkalmazás és így, a szenzorokkal együttműködve mehetne a parkolás. Sőt, a gyártó hangvezérlésről is beszélt, ami a biztonságos vezetést is elősegíti haladás közben.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: