Hírek - IKT hírek röviden

Miért olvad össze a CentOS és a Red Hat

A vállalati informatikában gyakorlatilag ugyanazt végző Red Hat, illetve a CentOS Project bejelentették, hogy az utóbbi teljesen ingyenes megoldásának fejlesztését a Red Hat is támogatni fogja.

Önállóságot ígérnek Hogy ez mit is jelent. A híradás szerint azt, hogy a Red Hat fizetős támogatási rendszerét nélkülöző CentOS fejlesztőstül, technológiástul, mindenestül a Red Hat egyik üzletága lesz, ám azt ígérik, hogy a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) klónjának számító CentOS továbbra is megtartja önállóságát és erényeit, mindössze „egy nagy családba” olvadnak össze.

A két, nagyon hasonló megoldásokat kínáló vállalkozás között az a nagy különbség, hogy a természetesen piaci alapon működő Red Hat az RHEL támogatási rendszeréből tudja finanszírozni a működést, míg a CentOS esetében ez a rendszer is közösségi, nem piaci alapú. A cégek azt ígérik, hogy ez a jövőben is így marad: a Red Hat a saját rendszerében elsősorban a fizetős ügyfelek által megteremtett keretek között a megbízhatóságra gyúr, míg a CentOS fenntartja korábbi modelljét, melyben a közösségi együttműködés adja a szoftverek megfelelő működésének garanciáját.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: