Számítógépek - Okostelefonok

Mire jutnak az Ubuntu okostelefonok?

Az okostelefonok piacát jelenleg egyértelműen az Android és iOS platformok uralják, míg a távoli harmadik helyet a Microsoft egyre népszerűbb megoldása vette át a BlackBerry hanyatlását követően.

Az egyre kiélezettebb verseny ellenére továbbra is vannak újabb próbálkozások, mint például a Nokia korábbi MeeGo fejlesztőmérnökei által megalkotott Jolla, a Mozilla által fejlesztett Firefox OS, valamint az Intel és Samsung koprodukciójában készülő Tizen. A Canonical szintén mindent megtesz a számítógépek világában népszerű Ubuntu oeprációs rendszerének táblagépek és telefonok világában történő meghonosításán és habár az EDGE projekt megvalósításához nem tudott közösségi forrásból 32 millió dollárt összeszedni, úgy tűnik, hogy kellően erős parterekre talált.

Jono Bacon, a Canonical közösségi kapcsolatokért felelős vezetője szerint idén számos OEM partnere rukkol majd elő Ubuntu-alapú telefonokkal, de ennél többet egyelőre nem árulhat el. A listán az Apple, Microsoft, BlackBerry és Samsung biztosan nem szerepel, hiszen az utóbbi a szintén Linux-alapú Tzten OS iránt elkötelezett, a többi pedig saját platformmal rendelkezik.

Tovább a teljes cikkhez >>> mobilarena.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: