Hírek - IKT hírek röviden

(videó) A kkv-k hamar rákaptak a felhőszolgáltatásokra

Az infokommunikációs hullám elérte a kkv-kat is. Kevéssel több mint fél éve annak, hogy a BTel a nemzetközi trendet elsőként követő nagyvállalati ügyfeleivel a felhőben integrált vállalati informatikai és távközlési szolgáltatások felé nyitott.

Bár számítottunk arra, hogy ez a hullám előbb-utóbb, talán egy-két éven belül a teljes vállalati ügyfélkörön végiggyűrűzik, némi meglepetést okozott az a tény, hogy a megoldás iránt a kis- és középvállalkozások már egy negyedév elteltével intenzíven érdeklődtek. A motiváció egyértelmű: ezzel a korábbinál korszerűbb, nagyobb, mégis egységes központi háttérrendszer kevesebb belső erőforrással, biztonságosan és rugalmasan működtethető.


A trend végső bónusza a makrogazdasági hatás lehet, hiszen minél magasabb egy ország infokommunikációs fejlettsége, annál erősebb a nemzeti jövedelemtermelő képesség. Az informatikai piac gyors átalakulását, és vele az infokommunikációs integrációt elsősorban a nagyvállalati igények indították el.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: