Hírek - IKT hírek röviden

Miért bízik annyira az IBM a Watson felhőben?

Egymilliárd dollárt fektet az IBM újonnan létrehozott üzletágába, a Watson Groupba. A New York-i központtal működő, mintegy 2000 fős egység feladata a cég kognitív számítási technológiájára épülő termékek és szolgáltatások fejlesztése, a nemrég elindított Watson Fejlesztői Felhő programba regisztrált fejlesztők támogatása és induló, fejlődő cégekkel történő együttműködés lesz.

Watson 3 éve győzte le emberi ellenfeleit az Egyesült Államokban évtizedek óta népszerű Jeopardy! című vetélkedőben, az IBM pedig – miután elég érettnek és piacképesnek érezte a technológiát – azóta próbál jól jövedelmező üzletet építeni köré, de a siker egyelőre csak mérsékelt, ugyanis eddig még a százmillió dolláros összbevételt sem sikerült elérni vele. A vállalat vezetése mindenesetre töretlenül bízik Watsonban, Virginia Rometty vezérigazgató azt mondta, hogy a Watson Group 10 éven belül évente akár 10 milliárd dollár bevételt is hozhat az IBM-nek.

A Watson Discovery Advisor gyógyszeripari és biotechnológiai kutatási-fejlesztési projektekben nyújthat segítséget; a Watson Analytics a Microsoft Office BI-hoz hasonlóan a szóban, természetes módon feltett kérdésekre nagyméretű adatbázisokból (Big Data) kinyert válaszok, összefüggések vizualizását végzi; a Watson Explorer pedig nagyvállalati környezetben teszi hatékonyabbá az adatok elemzését és a Big Data kezdeményezések elindítását.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: