Hírek - IKT hírek röviden

Miért kaptunk egyest Brüsszeltől?

Magyarország az öt mutatóból négyben négyes, azaz "erős" osztályzatot kapott az uniós mobilitási eredménytábla hatfokozatú skáláján, amely azt mutatja, mennyire segíti elő az oktatási rendszer és a jogi környezet azt, hogy a diákok külföldön folytassák tanulmányaikat.

Az ötödikben, amely a külföldi tanulmányok eredményeinek elismerését osztályozza, viszont "nagyon gyenge", egyes osztályzatot kapott. Az Európai Bizottság pénteken első alkalommal tette közzé felmérését.

Az öt mutató azt hivatott mérni, hogy az EU tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia és Törökország mennyire támogatja és segíti információkkal a mobilitást, a külföldön tanulást, mennyire segíti elő, hogy a diákok megszerezhessék az ehhez kellő nyelvtudást, mennyire teszi lehetővé az állami támogatások, ösztöndíjak, hitelek hordozhatóságát, hogyan ismeri el a külföldi tanulmányi eredményeket, és mennyire segítik a hátrányos helyzetű diákokat, hogy külföldön tanulhassanak. A legátfogóbb, legjobb tájékoztatást és segítséget Németország, Belgium, Spanyolország, Franciaország és Olaszország nyújtja azoknak a diákoknak, akik külföldön akarnak tanulni, míg ezen a téren Bulgária, Görögország, Szlovénia és Ciprus teljesít a legrosszabbul.

Tovább a teljes cikkhez >>> eduline.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: