Hírek - IKT hírek röviden

Snapchat - miért muszály lépnie a trendi üzenetküldőnek?

Kemény, az etikus hekkelés utolsó lépcsőfokának számító akcióra volt szükség ahhoz, hogy a Snapchat végre tényleges javításokat alkalmazzon, illetve megkövesse felhasználóit.

Ha van ma igazán nagy jövő előtt álló kihívója az üzenetküldőknek és a közösségi oldalaknak (főként a Facebooknak), az a Snapchat, mely új szolgáltatási modelljével a fiatal átlagfelhasználókat sikeresen szólította meg. Épp ezért lehetett a cég számára igen fájdalmas, hogy egy ismeretlen hekker – miután egy biztonsági cég fél éve hiába próbálta elérni a szolgáltatásban lévő sebezhetőség befoltozását – úgy döntött, hogy részlegesen, az azonosíthatóságot megakadályozó törlésekkel nyilvánosságra hozza azokat az információkat (felhasználónév, telefonszám), melyek Európában például védendő, érzékeny személyes adatoknak számítanak.

Habár a cég korábban félvállról vette az etikus hekkelés szabályait betartó figyelmeztetéseket, a sajtóban is nagy port felkavaró botrány után nem tehettek mást, változtatniuk kellett magatartásukon. A Gibson Security szakemberei a Snapchat egy hibáját kihasználó megoldást mutattak be (proof-of-concept code), amellyel az ismerőskereső eszköz általuk még augusztusban felfedezett hibáját használták ki arra, hogy személyes adatokhoz (felhasználónevekhez és a hozzájuk kapcsolódó telefonszámokhoz) jussanak hozzá.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: