Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Microsoft Azur felhő updtae - könnyebb átjárás a platformok között

Infrastruktúra-szoftvereit és felügyeleti eszközeit frissítette a Microsoft - megjelent a Windows Server 2012 R2, a System Center 2012 R2, valamint az SQL Server 2014 előzetese és az Intune menedzsmentszolgáltatás legújabb verziója A frissítések közös vonása, hogy a szoftverek mindegyike az eddiginél szorosabban együttműködik a Windows Azure-ral, a Microsoft felhőplatformjával, illetve a hozzá hasonló szolgáltatásokkal, amelyeket a cég hosztingpartnerei kínálnak a felhőben.

A házon belül bevezetett és a felhőben futó rendszerek közötti szoros integráció eredményeként a szervezetek az eddiginél könnyebben és gyorsabban mozgathatják virtuális gépeiket, adataikat és alkalmazásaikat saját adatközpontjuk és a felhőszolgáltatások között. Windows Serveren futó alkalmazásaikról és SQL Server adatbázisaikról például felhőbe készíthetnek biztonsági mentést, de katasztrófatűrő megoldásként egy teljes, másodlagos adatközpontot is kialakíthatnak felhőkörnyezetben.


Átjárható környezetek A Windows Server 2012 R2 újdonságai közül kiemelkedik a Hyper-V virtuális gépek tömörítése és a tárolórétegek automatikus kezelése. Tömörítve a virtuális gépek gyorsabban mozgathatók a házon belüli, illetve a távoli helyszíneken kialakított, a Microsoft vagy valamely partnere által működtetett adatközpontok között.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: