Hírek - IKT hírek röviden

Okosabb SteamOS - mostantól AMD és Intel GPU-val is működik

Megkezdődhet a rendszer szélesebb körű otthoni tesztelése. Az elvártnak megfelelően az idei Consumer Electronics Show-n bemutatkoztak az elkövetkező hónapokban elsőként piacra kerülő Steam Machines hardverek, a gyakorlatilag játékkonzolokéra hasonlító dobozokba bújtatott sima számítógépek különlegességét a Valve Software ingyenes SteamOS operációs rendszere jelenti.

A néhány hónapja bejelentett, Debian Linux alapú operációs rendszer béta változata decemberben vált elérhetővé a pingvines szakértelemmel rendelkező érdeklődők számára, azonban rendkívül súlyos problémát jelentett, hogy kizárólag NVIDIA GeForce grafikus kártyákat támogatott. Ezen malőr tegnap nagyrészt megoldódott, ugyanis a legfrissebb kiadás már az AMD és Intel grafikus lapkákkal is megbirkózik, noha a tájékoztatás alapján a Valve továbbra is szorosan együttműködik az érintett vállalatokkal egyes kisebb-nagyobb problémák megoldásán.

Az Intel esetében nem tisztázott a kompatibilis GPU-k köre, azonban a Radeonok esetében biztosan csak a HD 5000 szériától kezdve van támogatás, amely kellemetlen lehet az egyszerűbb játékok esetében továbbra is elfogadható teljesítményt nyújtó régebbi kártyák tulajdonosai számára. (Forrás: The Verge)

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: