Számítógépek - Okostelefonok

Miért marad a 8 megapixeles kamera az iPhone 6-ban?

Valószínűleg nem lesz 12 vagy 16 megapixeles a tepsifon kamerája. A The China Post beszámolója szerint az iPhone kameramodulját gyártó Largan Precision részvényárfolyama komoly zuhanásba kezdett, miután olyan pletykák kezdtek keringeni, hogy az Apple következő okostelefonjába épített kamerának nem növelik meg a felbontását.

A Nomura Securities értesülései szerint az iPhone 6 kamerája marad 8 megapixeles. A várakozásokkal szemben az Apple úgy néz ki, megint nem 12 vagy 16 megapixeles kamerát csinál, hanem inkább optikai képstabilizálással és szoftveres trükkökkel teszi még használhatóbbá a jelenlegi megoldását, ami állítólag helytakarékos is.

Túlságosan persze nem kell félteni az iPhone 6-ot, elvégre az Apple és a partnere különösen jó abban, hogy a 8 megapixelből kihozza a maximumot, vagy annál is többet. A 8 megapixeles hátlapi kamera eredetileg az iPhone 4S-ben mutatkozott be, és bár az iPhone 5-ben és az 5C-ben is hasonló volt, az iPhone 5S már rengeteg szoftveres trükkel, nagyobb pixelmérettel és dual-LED-es villanóval dobta fel a fényképezést.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: