IKT műhely - WEB2.0

Twitter az oktatásban - Aki Twittert használ, jobban teljesítTwitter az (köz)oktatásban? - Aki Twittert használ, jobban teljesít

Ha az egyetemeken igaz, vajon így lenne ez a közoktatásban is?...

Jobban teljesítenek az egyetemi és főiskolai vizsgákon azok a hallgatót, akik rendszeresen használják a Twittert – állítják amerikai kutatók.

A dél-dakotai egyetem oktatói százhuszonöt hallgató tanulási és internetezési szokásait vizsgálták, közülük hetvenen hetente többször olvassák a közösségi oldalon megjelent bejegyzéseket, és maguk is megosztják ismerőseikkel élményeiket - írja a World.edu.

A felmérés eredményei szerint a twitterező diákok nagyobb kedvvel tanulnak vizsgáikra, mint azok, akik soha nem használják a közösségi oldalt – az interneten cserélgetik jegyzeteiket, konzultálnak tanáraikkal, és hoznak létre virtuális tanulócsoportokat. Nagy-Britanniában már az év elején felvetődött az ötlet, hogy a Facebookot és a Twittert érdemes lenne beépíteni az iskolai tantervbe.

A tantárgy neve angol tanulmányok, digitális kommunikáció lenne, és a közösségi honlapok működésének ismeretét követelné meg a diákoktól. A tantárgyat önmagában is fel lehet venni, vagy része lehet a hagyományos angol nyelv és irodalom tantárgynak és alapfokú érettségi vizsgának.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható fisz.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: