Számítógépek - Okostelefonok

Miért emészt fel több adatforgalmat az Android, mint a Windows Phone és az iOS?

Érdekes statisztikát tett közzé nemrégiben az Ericsson az egyes mobil operációs rendszerek adatforgalmazásának mértékéről.

Az egykori mobilkommunikációs óriás hálózatépítői részlege szerint az Android operációs rendszerrel felszerelt készülékek jelentősen magasabb adatforgalmat generálnak, mint zárt rendszerű konkurenseik, azaz a Windows Phone és az iOS. Míg az iOS átlagosan havi 1,7GB-ot, a Windows Phone 1,4GB-ot forgalmazott havonta, addig a Google mobil operációs rendszerénél az átlagosan egy hónapra eső adatmennyiség 2,2GB-ra rúg. A számottevő különbségek mögött több tényező is állhat, ám ez nem elsődlegesen a felhasználók kisebb vagy nagyobb internetezési kedvéről tanúskodik, sokkal inkább arról, hogy egyrészt az androidos készülékek nagy számban rendelkeznek a másik két konkurenséhez képest nagyobb felbontású kijelzőkkel, mely a nagyobb részlegesség miatt nagyobb méretű képeket is jelent – nem beszélve a streaming szolgáltatásokról.

Másrészt viszont az Android szabadságában is keresendő a nagyobb forgalmazási mennyiség, a droidos programok ugyanis sokkal szabadabban forgalmazhatnak háttéradatokat, melyek a zárt konkurenseknél a rendszer által meghatározott keretek közé van szorítva.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: