Számítógépek - Laptop és PC

Tablet PC-s tanulói laptop program Japánban - Wifi kapcsolat a tanári géphezTablet PC-s tanulói laptop program Japánban - Wifi kapcsolat a tanári géphez

Fura, de Japánban a high-tech eszközök országában is csak most próbálgatják a tanulói laptopok (tablet PC-k) iskolai bevezetését...

A japán kisiskolások egy részének az idén már nem kell nehéz táskát cipelni, mert mindössze egyetlen digitális munkafüzetre lesz szükségük.

A Tokióban megrendezett New Education Expo-n bemutatták, hogy a jövőben  milyen digitális eszközökkel szeretnék helyettesíteni az iskolások könyveit és füzeteit. Az USmart MC1 és Toshiba CM1 tablet PC-ket 10 általános iskola alsó tagozatos osztályaiban próbálják ki az idei tanévben. A webkamerával és érintőképernyővel rendelkező készülékek vezeték nélküli hálózaton keresztül kapcsolódnak a tanári számítógéphez, aki így gyakorlatilag minden nebuló munkafüzetébe bele tud pillantani. A osztálytermekben található interaktív táblákon megjelenő információk pedig a gyerekek gépén is azonnal láthatóak lesznek.

Tablet PC-s tanulói laptop program Japánban - Wifi kapcsolat a tanári géphez

A csoportmunkát is könnyen meg lehet oldani ezekkel az eszközökkel, hiszen a virtuális papíron egyszerre többen is dolgozhatnak, mivel látják egymás munkáját, esetenként még távoli osztálytermekből is.

A 8.5 millió dolláros projekttel a high-tech fejlesztésekben élen járó Japán, megpróbál felzárkózni Dél-Koreához, Szingapúrhoz és Nagy-Britanniához, ahol előrébb tart a digitális oktatás bevezetése.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható >>> infonapló

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: