Hírek - IKT hírek röviden

(videó) OneDrive-ra változott a Microsoft SkyDrive tárhelyszolgáltatás neve

A Microsoft 2007. augusztus 1-én indított el online tárhelyszolgáltatását, a SkyDrive-ot, azonban meg kellett változtatnia a nevét.


A British Sky Broadcasting Network (BSKyB) műholdas tévészolgáltató keresete után a bíróság megtiltotta a redmondiak számára a Sky szó használatát, a cégek megállapodása szerint a SkyDrive addig üzemelhetett a régi nevén, míg az újat meg nem találták számára - ezt a "kedvezményt" sikerült a Microsoftnak kiharcolnia, cserébe nem fellebbezte meg az ítéletet. Egy mai, friss blogbejegyzés szerint a Microsoft választása végül a SkyDrive helyett a OneDive-ra esett.

A vállalat indoklása szerint az új név azt próbálja meg kifejezni, hogy a felhasználók egyre nagyobb része rendelkezik több eszközzel, PC mellett például tablettel vagy okostelefonnal, de továbbra is szeretné a fontos adatait, dokumentumait, képeit és videóit egy helyen tudni, erre szolgálhat a OneDrive, amely ma már az összes népszerű operációs rendszerhez rendelkezik kliensprogrammal. A SkyDrive szolgáltatást jelenleg használók számára a váltás teljesen automatikus lesz, nekik semmilyen dolguk nem lesz, nem kell adatokat vagy beállításokat migrálniuk, egyszerűen a OneDrive-ba bejelentkezve megtalálnak mindent, ahogy a SkyDrive-ban hagyták.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: