Közösség - Intézmények

156 tanulói laptop a ÁMOP 3.1.4 projekt kapcsán - Megvalósuló álmok Kiskunmajsán 156 tanulói laptop a TÁMOP 3.1.4 projekt kapcsán - Megvalósuló álmok Kiskunmajsán

A középiskolások heteken belül kezükbe vehetik a netbookokat, melyet szinte minden tanórán használhatnak majd. Az iskola összesen 166 darab hordozható tanulói netbookot nyert el pályázat útján.

“Tanulói laptop program Kiskunmajsán” címmel projektnyitó rendezvényre került sor a Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

156 tanulói laptop a ÁMOP 3.1.4 projekt kapcsán - Megvalósuló álmok Kiskunmajsán A pályázati szerződés aláírása már megtörtént, a nyertes cég hamarosan leszállítja az eszközöket a felszerelésekkel együtt. A számítógépek ugyanazt tudják, mint egy nagyobb hagyományos számítógép, de igazából az oktatás területét támogatják.

Az új módszer alkalmazását a pedagógusoknak is meg kell tanulniuk majd, hiszen a látványos tanórákat rengeteg felkészülés előzi meg. Az új oktatás bevezetésével a tanulók nemcsak informatikai órákon, hanem más tanórákon is, mint például matematika, fizika, biológia órákon is használják majd a netbookokat. A projektnyitó rendezvény résztvevőit a projektmenedzser Toldi Levente köszöntötte (a képen), majd Abonyi Henrik városunk alpolgármestere nyitotta meg.

Csuka Tibor informatikus tanár, a TÁMOP 3.1.4 projekt szakmai vezetője prezentációs előadással szemléltette a netbook számítógépek gyakorlati használatát. Az iskolák és a diákok az igazi nyertesei ennek a projektnek, hiszen a hamarosan beszerzésre kerülő számítógépek segítségével egészen új távlatok nyílnak az oktatásban és a diákok fejlődésében. Abonyi Henrik alpolgármester elmondta, hogy azok a gyerekek, akik ezeket a laptopokat használni fogják, az internet és a számítógép világába születtek, így az újdonságok által nyújtott lehetőségeket maximálisan ki tudják majd használni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható majsainfo.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: