Projektorok - Oktatási projektorok

Beépített interaktív tábla, ultra-rövid vetítőtávolság, és 3D-s vetítés a BenQ új projektoraibanA BenQ új projektorokat mutat be a közelgő ISE 2011 kiállításon. Az új projektorok ultra-rövid vetítőtávolsággal, beépített 3D-vel, és interaktív tábla lehetőséggel bírnak, és könnyű a telepítésük...

A BenQ, mint világhírű projektorgyártó és digitális életstílus modell megújító, izgatottan leplezi le jövőről alkotott vízióját a holnap projektorairól az ISE 2011 kiállításon, melyet február 1-8. között rendeznek meg Amsterdamban, Hollandiában. A vízió vezető technológiájú projektorokban, és díjnyertes formai megoldásokban ölt testet, mely válasz a piac AV és oktatási szakembereinek igényeire. A BenQ széles skálát, összesen hat készüléket mutat be az ultra-rövid vetítőtávolságú projektortól, a telepíthető projektorig, melyeket a RAI kiállítási területen, az 5. Hall, 5O120 standján állít ki.

BenQ négy kategóriában állít ki projektorokat az ISE-n.

Rövid vetítőtávolságú projektorok az oktatáshoz

A BenQ, mint az első számú DLP® projektor márka és a rövid vetítőtávolság szakértője az oktatás területén - teljes választékot kínál a 0.3, 0.4, 0.6 és 0.9 vetítési arányú rövid vetítőtávolságú projektorokból.

A BenQ exkluzív aszférikus lencse technológiájára épülő készülékek bámulatba ejtő színeket, ultra-éles szöveget jelenítenek meg a hagyományos vetítési távolság kevesebb, mint feléről. A BenQ ultra-rövid vetítőtávolságú oktatási projektorai teljesen új dimenziót nyitnak az osztálytermi és az AV vetítés területén. A kategória zászlóshajója az MP780ST, mely PointDrawTM interaktív vetítési rendszert ötvözi a 0.6 vetítési arányt és a beépített 3D technológiát. Az MP780ST lehetőséget ad az oktatóknak és az üzleti előadóknak, hogy eltávolodjanak az interaktív táblától, és bátorítsák közönségük részvételét az előadásban a PointDraw ceruza segítségével, bárhol is vannak a teremben. Ezen felül nincs további nehézség és külön költsége a rendszerkalibrálásnak és az interaktív tábla telepítésének.

Az MW881UST 0.24 ultra-rövid vetítési arányára lehet büszke. Ezzel a képességgel 49 cm távolságról 92“ átlójú, éles és kristálytiszta kép vetítésére alkalmas, így tökéletes megoldást jelent bármely kihíváshoz, legyen szó akár kisméretű alaktalan osztályteremről vagy tárgyalóról, ahol nincs elegendő hely a mennyezetre való telepítéshez. Az MW881UST előkészítették a 3D fogadásra, így az iskolák és intézmények fogadni képesek a 3D oktatási anyagokat.

Az MW851UST szintén a rövid vetítőtávolságú oktatási sorozat része. A 0.4 ultra-rövid vetítési aránnyal és a HDMI csatlakozással az MW851UST ideális választás otthoni vagy üzleti multimédia AV vetítésre, vagy interaktív tábla használathoz.

Lenyűgöző mozifilm minőség 3D-ben

Az MW881UST alapkiépítésben tartalmazza a DLP LinkTM támogatású 3D vetítési technológiát, mellyel lehetővé válik 3D-s tartalom megjelenítése egyetlen videojel segítségével. Úgy tervezték, hogy ugyanazon lenyűgöző 3D effekteket közvetítsen, mint a legújabb 3D-s mozifilmek, így az MW881UST lehetőséget ad a diákoknak, hogy elképzelhessenek komplex fogalmakat, mint például geometriai alakzatokat számítását, és élethű élményeket szerezzenek az emberi agy részleteinek megtekintésével a 3D bemutatón keresztül és a 3D-s oktatási anyag segítségével. A 3D vizualizáció már elérhető és folyamatosan fejlődő trend a jövő oktatásában.

“A 3D megjelenítés 2009 és 2010 sikere volt a szórakoztató iparban, és bizonyára növekvő trend lesz XXI. századi oktatásban is. Kutatások bizonyítják a javuló eredményeket a dolgozatokban és a kereszt témájú oktatásban, így a 3D-s oktatás szerves részévé válik az oktatásnak és tanulásnak,” mondta Chen. “Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, hogy a fenti változás előkészítésében részt vegyünk, így minden oktatási projektorunk teljesíti a 3D-s elvárásokat a beépített DLP LinkTM.3D technológián keresztül. Ez az, amivel segíthetjük az iskolákat és intézményeket, hogy időtállóak maradjanak.”

Interaktív tábla a projektorban

A BenQ MP780ST PointDraw projektor eltér a már létező projektor technológiáktól. Interaktív tábla képességeket kínál - mint egy interaktív tábla és egy projektor által alkotott egység - külön költségek nélkül a PointDraw vetítési rendszeren keresztül. Bármely operációs rendszerrel kompatibilis, mely támogatja az standard USB egeret, valamint képes együttműködni bármely létező interaktív táblával is. A PointDraw ceruza lehetővé teszi a felhasználónak, hogy – a rendszer kalibrációja nélkül - oda rajzoljon, ahová vetít. A Q DrawTM interaktív szoftver az előadásokat színes segítőtársakkal és kézre álló eszközökkel segíti. Az MP780ST 0.6 rövid vetítési aránya segítségével az interaktív táblától már 0.3 méter távolságra felszerelhető, így lecsökkenthetők a bomlasztó árnyékok, és a projektor vakító fénye.

Telepítési rugalmasság

A BenQ MX761 és az SP891 költséghatékony megoldások a hely- és költségvetés szűkében álló telepítéshez. A hihetetlen rugalmasságot a beépített 1.6 illetve az 1.5x nagyítási arány adja. A megnövelt távolsággal – 1.07 – 2.72 méteres tartományban – az MX761 és az SP891 felhelyezhető az eredeti mennyezeti tartóra, így a világítás és a mennyezeti ventilátorok kikerülnek az útból. Pénzt, időt és energiát takarítanak meg a jobb felhasználás érdekében.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható benq.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: