Közösség - Intézmények

12 interaktív tábla és 47 tanulói laptop segíti a tanulást Martfűn12 interaktív tábla és 47 tanulói laptop segíti a tanulást Martfűn

Újabb sikeres önkormányzati pályázat eredményeként 12 digitális tábla rendszer és 47 számítógép segíti a martfűi általános és középiskola pedagógusainak munkáját.

A hivatalosan a „Martfű Város Önkormányzata által fenntartott Damjanich János Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógiai munkáját segítő informatikai infrastruktúra fejlesztése” (TIOP-1.1.1-07/1-2008-1072) című, 100%-os támogatású pályázat eredményeként 21,2 millió forint értékű technikai fejlesztést hajthatott végre a martfűi alap- és középfokú oktatási intézmény.

A projektzáró rendezvényre január 18-án, bemutató óra keretében került sor. A nagy értékű technikai eszközöket jelképező digitális tollat dr. Kiss Edit polgármester adta át a diákoknak. Borza Andrea matematika - földrajz - számítástechnika tanár irányításával, a gyakorlatban láthattuk, hogyan ötvözhetőek a legújabb informatikai és prezentációs technológiák a megszokott és bevált tanítási módszerekkel, ez alkalommal egy földrajzórán.

- Az új eszközök beszerzése, az informatikai infrastruktúra fejlesztése nagy előrelépést jelent azoknak a módszereknek a használatában, amelyeket a kompetencia alapú oktatás bevezetése óta eltelt egy év során már sikerrel alkalmaztunk. A fiatalok motiváltabbak, érdeklődőbbek, örömmel kapcsolódnak be a digitális tábla használatába - erősítette meg Rusvainé Schneider Piroska igazgató.

A tantermi csomagok része a digitális tábla mellett egy notebook és egy projektor is, amelyek össze vannak kötve. A tábla érzékeli és továbbítja a számítógépnek az érintést vagy a speciális toll mozgását. A számítógép közvetlenül a tábla érintésérzékeny felületéről vezérelhető. Az óra teljes egésze a tábláról irányítható. Az egeret a tanár vagy a diákok keze, a billentyűzetet a tábla virtuális felülete helyettesíti.

Az iskola pedagógusai szívesen használják az új eszközöket. Az ehhez szükséges ismereteket megszerezhették az informatikai infrastruktúrafejlesztő pályázat keretében szervezett tanfolyamon. A számos rendelkezésükre álló, kész digitális tananyag mellett maguk állítanak össze a szükséges tananyag elsajátíttatásában jól használható digitális tartalmakat.

Bár a diákokat ezután sem az „okos tábla” fogja tanítani, a pedagógusok és a diákok számára egyaránt új lehetőségeket kínálnak a legújabb informatikai eszközök a martfűi iskolákban is.  

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható onkormanyzat.mti.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: