IKT műhely - IKT az osztályomban

Csevegés Facebook-on a MessengerrelCsevegés Facebook-on a Messengerrel

Azok a hazai internetezők, akik mind a Facebook, mind a Windows Live Messenger felhasználói, mostantól mindkét felületen tudnak egymással csevegni, függetlenül attól, hogy melyik platformra is vannak belépve éppen.

Ahhoz, hogy a Windows Live Messenger-t használók a csevegőprogramon keresztül beszélgethessenek a közösségi oldalon levő barátaikkal, mindössze arra van szükség, hogy összekapcsolják Facebook- és Windows Live fiókjukat. Az összekapcsolást követően a kapcsolatok között egy külön csoportban megjelennek a Facebook chat szolgáltatásába belépett ismerősök, akikkel a jól ismert Messenger felületen keresztül azonnal meg is kezdhető a csevegés. Ráadásul az állapotfrissítéseiket is megoszthatják a Messenger segítségével, sőt az új Windows Live Messenger 2011 fő ablakában már megtekinthetik az ismerőseik friss Facebook bejegyzéseit, fényképeit, és akár kommentálhatják is azokat.

Az újítás mától elérhető a Facebook félmilliárdnál is több, és a Windows Live Messenger 330 millió felhasználót meghaladó tábora minden tagjának.

Tóth András Mihály, a Microsoft Windows üzletágának vezetője elmondta: „Amióta tavaly szeptemberben tizenhárom országban elérhetővé tettük a szolgáltatást, a felhasználók közel 3 milliárd percet csevegtek egymással – nagyon örülök, hogy ez a lehetőség mától a magyar internetezők számára is adott.”

A Facebook és a Windows Live Messenger a http://profile.live.com/Services oldalon kapcsolható össze, és a megosztási lehetőségek is itt állíthatók be. Az új Windows Live Messenger a http://explore.live.com/windows-live-essentials?os=other honlapról tölthető le.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: