Közösség - Események

v - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Aktívtábla e-Twinning. Miért is ne? e-Twinning hét októberben

2005-ben indította útjára az Európai Bizottság a „Testvériskolák Európában”, más néven az e-Twinning programot, amelyhez azóta több tízezer iskola csatlakozott Európában.

A program célja, hogy Európa különböző országaiban található iskolák infokommunikációs technológiai (IKT) eszközöket használva rövid vagy hosszú távú partnerségeket kialakítva közös projekteken dolgozzanak...

Ha viszont már van európai testvériskola, akkor miért ne lehetne interaktív táblán folytatott közös együttműködés? Inter- interaktív táblák cikkünkben írtunk arról, hogy egyes táblaszoftverek lehetőséget adnak arra, hogy egymással közvetlen kapcsolatot teremtsenek, legynek bármely pontján is a földgolyónak.

Az e-Twinning programhoz való csatlakozás jó lehetőséget ad partnerintézmény kereséséhez Európa-szerte. Nincs annál ösztönzőbb dolog az osztály számára, amikor "élő adásban" kommunikálhatnak, mondjuk antwerpeni "ikertestvéreikkel" és az aktív tábla segítségével. Ha még webkamera és mikrofon is van, akkor már indulhat is az élő videókonferencia (lásd Mire jó egy webkamera című írásunkat).

Ha nem tudná mi is pontosan az e-Twinning, vagy csatlakozni szeretnének hozz, akkor feltétlenül jelentkezzenek az Educatio KHT által szervezett e-twinning Hét programjaira (amely ingyenes, de regisztrációhoz kötött).

Jelentkezni szeptember 31-ig lehet a pap.eva@educatio.hu e-mail címen a név és iskola nevének elküldésével (egy intézményből többen is részt vehetnek).

Október 20-án eTwinning ajándékcsomagokat sorsolnak ki azok között, akik az eTwinning Hét ideje alatt regisztrálják iskolájukat vagy projektjüket (három ajándékcsomag projektenként, három ajándékcsomag iskolánként).

A programban előadást hallhatnak többek között Főző Attila László, eLearning szakértőtől a Web2.0 eszközök az oktatásban címmel.

Az eTwinning Hét programja itt olvasható.

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: