IKT műhely - Pillantás a jövőbe

Nyakunkon a WEB 3.0 - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Nyakunkon a WEB 3.0

Még a Web 2.0-t is alig szoktuk meg, sőt az emberek többségének fogalma sincs valójában arról, hogy mi az és mire jó, mégis az előrelátók, már a WEB 3.0-ról beszélnek. De mennyiben érintheti ez a magyar (köz)oktatást?.

Csak győzzük kapkodni a fejünket. Az internet harmadik generációjának kulcsszava a szélessávú, vezeték nélküli (Wi-Fi) internet elérés, ami hatékony és szinte korlátok nélküli ember-ember, eszköz-eszköz, ember-eszköz közötti, interaktív kommunikációt tesz lehetővé.

"A jövő internete gyökeresen megváltoztatja majd társadalmunkat" - mondta el Viviane Reding, információs társadalomért és médiáért felelős biztos. "A Web 3.0 annyit jelent, hogy bárhol és bármikor gyors, megbízható és biztonságos hálózatokon keresztül intézhetjük üzleti ügyeinket, tölthetünk le szórakoztató tartalmat és vehetünk részt a közösségi hálózatok életében. El fog tehát tűnni a mobil és a vezetékes kapcsolat közötti különbség. Ez azt vetíti előre, hogy a digitális univerzum 2015-ig várhatóan megtízszereződik. Európában pedig rendelkezésre állnak az átalakulás vezetéséhez szükséges ismeretek és hálózati kapacitás. Gondoskodnunk kell arról, hogy a Web 3.0 Európában jöjjön létre és használata is elterjedjen."

Nem kétséges, hogy ennek óriási hatása lesz a most még csak szárnyait bontogató interaktív oktatástechnikára is.

Az interaktív táblával, feleltetőrendszerekkel, és egyéb digitális taneszközökkel, a digitális tananyagok robbanászerű megjelenésével kezdődő változások, csak enyhe fuvallatai annak a technológiai viharnak, amely az elkövetkező 10 évben alapjaiban fogja átrendezni az oktatás eszközparkját és módszertanát.

A WEB 3.0 hatásait bemutató teljes cikk Iitt olvasható

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: