Tananyag - Szakközépiskola

Mondj nemet! - sagít az interaktív tábla - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Mondj nemet! - segít az interaktív tábla

Szakemberek szerint minden harmadik középiskolás találkozott már a „szerrel”. Vajon hányan válnak rabjává és hányuknál lesz csak futó kaland, puszta kíváncsiság az első találkozás?

Az interaktív táblával felszerelt „moziterem” osztályfőnöki órájának kihagyhatatlan témája, és digitális tananyag modulja lehet ez a három DVD oktatófilm…

Tini akták - Mi az igazság a kábítószerekről?

A film olyan fiatalokat mutat be, akiknek az élete örökre megváltozott a drognak köszönhetően.

A film bemutatja, hogy milyen azonnali következményei vannak az illegális drogfogyasztásnak, és élénk képet fest arról, hogyan teheti valaki tönkre az életét, ha kábítószert fogyaszt.

A film megismertet minket, nézőket a heroin, a kokain, az ecstasy és más drogok hatásaival, és segítséget nyújt abban, hogyan mondjuk nemet olyan helyzetekben, amikor a kísértés nagy.

A szereplőket és nézőt egyaránt megérinti a kórházi látogatás egy túladagolást túlélt fiatalnál, vagy a fiát elveszített apa beszámolója.

A szereplők szembesülnek a törvényi szankciókkal és saját bőrükön élik át az egészségügyi következményeket.

A megrázó és felkavaró életdrámákon higgadt narrátor vezeti végig a nézőket, tanulókat.

Drogfüggőség – A 10 figyelmeztető jel

Azok az emberek, akik a drog fogságában élnek, addig a pontig nem számíthatnak gyógyulásra, ameddig fel nem ismerik azt, hogy a napi drogadagjuk elfogyasztása nélkül már nem tudnak létezni, egyszóval szerfüggővé váltak.

A film narrátora megpróbál áttörni azokon a falakon, akadályokon, melyek ledöntése után elkezdhető a gyógyulás.

A film történeteken keresztül mutat be 10 olyan, már a függőség korai stádiumában észlelhető jelet, melyek azt mutatják, hogy a kábítószert már nem csak az ellazulás kedvéért használják, hanem az már a mindennapi lét elviseléséhez elengedhetetlenné vált.

A 10 figyelmeztető jel között egyaránt jelen vannak fizikai és pszichés tünetek is, pl.: érzelmi instabilitás, szociális problémák, a munkaképesség csökkenése és az egészségi állapot romlása.

Ha ezeket a jeleket felismerjük, a folyamat megfordítható. Hozzáértő szakember segítségével reális esély mutatkozik a gyógyulásra.

Rajtad múlik! - Csak mondj nemet!

A filmben tinédzserek mondják el saját történeteiket, hogy hogyan élték meg szerfüggőségüket.

Elmondják, milyen mélyre jutottak, miért és hogyan kezdtek el drogozni, és hogy milyen út vezetett el addig, hogy tiszták tudtak maradni.

A filmben hírességek is megszólalnak, úgymint Luke Perry, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Paula Abdul és mondják el véleményüket, üzeneteiket a kábítószerezéssel kapcsolatban.

Szinte az egész filmen keresztül érezhetővé válik a néző számára, hogy a drog és az alkohol hogyan képes az emberek életét, boldogságát, kapcsolatait, önbecsülését és az egészségét teljesen tönkretenni.

Végezetül a film arról is szól, hogyan lehet és kell nemet mondani a drog és az alkohol csábításának.

A 25-35 perces, színes, szinkronizált filmeket elsősorban középiskolások számára ajánljuk..

További információ a filmekről: www.digitalistananyag.hu

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólások (1)
Hello
1 2009 szeptember 26., szombat 09:29
???
Ajánlom mindenkinek ezt az oldalt.Valo'ban tanulságos,es hasznos.Mindenki elolvashatná.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: