IKT műhely - WEB2.0

Interaktív Skype beszámoló az egyetemen - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Interaktív Skype beszámoló az egyetemen

Létjogosultságot nyert az egyetemen a WEB 2.0 egyik legkedveltebb közösségi eszköze a Skype.

Ezer kilóméterekre lévő diákok adnak számot tudásukról az ingyenes program segítségével... számol be róla az index.hu...

Újszerű megoldással, a Skype használatával vált határok nélkülivé az oktatás a Szegedi Tudományegyetemen.

A Gazdaságtudományi Kar külföldön tanuló hallgatói számára nincs többé szükség egyéni tanrendre, csak egy laptopra, webkamerára és headsetre.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a hallgatók többsége szívesen próbálja ki magát egy-egy nyugat-európai egyetemen eltöltött szemeszteren, de megoldatlan probléma maradt, hogy ezalatt az itthoni kurzusaikon hogyan tudnának időben teljesíteni, beszámolni.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar legújabb ötletének köszönhetően a külföldön tanuló diákok az itthon felvett kurzusukon is időben – internetes videótelefon, azaz a Skype használatával - teljesíthetik a tantárgy támasztotta követelményeket.

„Nem ragaszkodom a személyes órai részvételhez a külföldön tanuló hallgatók esetében. Cserébe a diáknak is teljesítenie kell az előírt követelményeket, adott esetben prezentációt kell tartania.

Tapasztalatom szerint az Agfa antwerpeni központjából történő bejelentkezés az ittenieknek is motivációt jelent.” – árulja el Megyeri Eszter, a Szegedi Tudományegyetem tanára, a European Strategic Management kurzus oktatója.

A cikk teljes szövege itt olvasható index.hu

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: