IKT műhely - Internetről általában

Így készíthetünk Android aps-et blogunkhoz percek alatt nulla programozássalÍgy készíthetünk Android aps-et blogunkhoz percek alatt nulla programozással Blogot írunk és szeretnénk, ha az olvasóink kényelmesen követhetnének minket Androidos mobiljukon? Sőt, jó lenne ha rögtön értesülnének az új postokról? Nos, ehhez egészen pontosan nulla programozói tudás és ugyanennyi anyagi befektetés szükséges.

Legalábbis jelenleg ingyenes az ehhez használható szolgáltatás, amelyet persze támogathatunk adományokkal, hiszen minimum szerverbérletre szükségük van a készítőknek (sőt, velünk ellentétben nekik programozói tudás is kellett).

De ha úgy gondoljuk, akár 0 forint befektetése nélkül is regisztrálhatunk gyorsan a Wordpress alapú Feed.nu oldalon, s pár perc múlva akár első alkalmazásunk is elkészülhet.

                        Egy gyors regisztráció és kezdődhet a munka

A dolog lényege, hogy a regisztráció után gyakorlatilag egy Wordpress alapú blogot kapunk, saját URL címmel. A Wordpresstől megszokott admin felületen el is kezdhetünk blogolni, de ha van saját blogunk, akkor egyszerűbb, ha befűzzük annak RSS feedjét a Feed Settings részben. Ha ez megvan, megalapoztuk Androidos alkalmazásunk tartalmát. Amit kirakunk az eredeti blogunkon, azt a feed.nu változat automatikusan átveszi majd, bár ez magán az oldalon nem látszik, csak az Androidos alkalmazásba kerül be.

Így készíthetünk Android aps-et blogunkhoz percek alatt nulla programozással

                                  Lecserélhetjük a grafikus elemeket

Az admin felületen találunk egy Android menüt is. Itt a Generate APK gombra kattintva készíthetjük el alkalmazásunkat, de érdemesebb előtte az Apperance almenüben kicsit testre szabni azt. Saját színvilág, saját ikonok és saját fejléc is megadható (ehhez letölthetünk Photoshop mintákat is). Ha ez megvan, a Language menüpontban átírhatjuk a program opcióit is, tetszés szerinti nyelvre....

***

További információ >>> Készítsünk Androidos alkalmazást a blogunkhoz pillanatok alatt programozás nélkül (techline.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: