Projektorok - Oktatási projektorok

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektoraMegérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

Magyarországon is bemutatkozott a sajtó számára a 3M mikroprojektora. Az alig tenyérnyi, mobiltelefon méretű 3M™ MPro110 Mikroprojektor műszaki áttörést jelent a vizuáltechnikában. A parányi kivetítő a személyes prezentációkhoz és a digitális tartalmak közös megtekintéséhez nyújt egyszerű és valóban mobil lehetőséget....

Mindenkinek ismerős a helyzet, mikor egy társaságban előkerülnek a mobiltelefonok, és családi, utazási, vagy házi kedvencekről készült fotóikat, avagy egy-egy utcán elkapott pillanatot osztanak meg egymással a jelenlévők.

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

Az egyetlen gond, hogy a mobilok kijelzője sem méretben sem felbontásban nem alkalmas az élmény közös megtekintésére, fotók és filmek élvezhető megjelenítésére. Az aprócska projektorral azonban akár egy kétszemélyes megbeszélésen is professzionális vetítést tarthatunk. Ez a példa csak egy a lehetséges, új felhasználási területek közül.

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

A 3M a terméket a hordozható eszközökhöz tervezte, csatlakoztatható médialejátszókhoz, ultra mobil PC-khez, laptopokhoz vagy fényképező gépekhez. Apró mérete és akkumulátoros üzemmódja miatt a használatához nincs szükség különösebb előkészületekre, hálózati áramra.

Legyen szó sokat utazó üzletemberek bemutatójáról, baráti összejövetelről, a készülék akkumulátoráról bármikor megtartható egy egyórás vetítés. A gyárilag mellékelt lítium-ion akkumulátor töltője egyben hálózati adapterként is funkcionál.

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

A teljesen hangtalan működésű, 152 grammos projektor mindössze 115 mm hosszú, 50 mm széles és 22 mm vastag, mégis akár 1,2 méteres átlójú mozgó- vagy állóképet is képes létrehozni. A mikroprojektor nemcsak laptopokkal, hanem mindennel kompatibilis, ami rendelkezik kompozit videó-kimenettel és a mobilinformatikában adathordozóként szóba jöhet.

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektoraA LED-es fényforrásnak köszönhetően nincs szükség külön hűtőventillátorra, ami a fogyasztást tovább csökkenti. Mindemellett bekapcsoláskor gyakorlatilag azonnal üzemkész. Izzócserét szintén nem igényel, hiszen a beépített világítótestek várható élettartama eléri a 20 ezer órát, amely még napi 5 óra használat mellett is 10 évnél hosszabb szervizmentességet jelent.

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektoraA parányi eszköz LCOS-technológiát használ a vetítéshez, natív felbontása 640x480 pixel, de természetesen képes fogadni az ennél nagyobb SVGA, XGA és WXGA felbontású fájlokat is. A készülék PAL és NTSC videó-formátumokat kezel, képaránya 4:3. A maximálisan vetíthető 1,2 méteres kép is a projektorok szokásos élességét adja. VGA és kompozit video bemenetekkel rendelkezik. Amennyiben szükség van rá, a projektort a beépített menettel egy standard kameraállványhoz is csatlakoztathatjuk.

A 3M Hungáriáról:

A 3M termékei 40 éve megtalálhatók a magyar piacon, önálló képviseleti irodát 1987-ben nyitott – a 3M Hungária Kft. 1990 végén alakult meg. A 100 százalékban amerikai tulajdonú magyar leányvállalat jelenleg 70 alkalmazottat foglalkoztat.

www.3m.hu

A 3M-ről:

A St.Paul-i (Minnesota, USA) székhelyű 3M a világ egyik legnagyobb gyártóbázissal rendelkező vállalata; 29 nemzetközi gyártócége 35 laboratóriummal és 132 gyáregységgel működik. Éves árbevétele 20 milliárd dollár, erőssége azon alaptechnológiák sokoldalú alkalmazásában és felhasználásában rejlik, melyeket a megalakulása óta eltelt több mint száz évben fejlesztett ki.

A vállalat 60 országban közel 70 000 alkalmazottat foglalkoztat, akik 50 000 különböző terméket fejlesztenek, gyártanak és értékesítenek olyan területeken, mint a Munka-és életvédelem, Fogyasztás- és irodatechnika, Ipar, Telekommunikáció, Elektronika, valamint Egészségügy.

www.3m.com

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: