Tananyag - Középiskola

Életre kelt tények  - Új tanítási dimenzió a NOBO 3D interaktív tudásböngészővel

Történelmi és irodalmi összefüggéseket lehet feltárni az innovatív, magyar fejlesztésű NOBO tudásböngésző szoftverrel, amely olyannyira a ma digitális bennszülötteinek ízlése szerint készült, hogy tanórai használata még a leglustább diákot is inspirálni tudja...

 

Böngészés az összefüggések között


Arra, hogy a sok adatot felsorakoztató történelem, irodalom, vagy a művészettörténet órán, egy adott időszak kapcsolódó eseményeit összefüggéseiben lássuk, eddig szinte esélyünk sem volt. Ezen változtat a NOBO tudásböngésző, ami éppen e három témakör szorosabb és tágabb összefüggéseit tárja elénk, mégpedig lenyűgözően látványos módon.

Digitális tudástár elsőtől érettségiig


A jelenleg 20000 személyhez kapcsolható mintegy 100000 esemény és műalkotás adataival és összefüggéseivel feltöltött digitális tudástárban egyszerűen összeköthetőek történelmi személyek egymással, akár a születési helyük, akár tevékenységük kapcsán, de írói pályákat és történelmi eseményeket is összehasonlíthatunk.


A NOBO-t mi is bővíthetjük, így egy folyamatosan gyarapodó enciklopédián keresztül vizsgálhatjuk az általános iskola osztályainak és a közép- illetve szakközépiskolák teljes irodalmi, történelmi és művészettörténeti összefüggéseit.

Churchill és a hűtőszekrény


A NOBO-val meglepő összefüggésekre is bukkanhatunk. Össze tudjuk kötni például Churchillt és a hűtőszekrényt? Ez jó példa arra, hogyan lehet a különböző témák között összefüggéseket keresni illetve azokra rábukkanni! Egy biztos! A tanulók elemi érdeklődéssel fognak kutatni érdekes, meghökkentő összefüggések után.

Szerkesztőség az osztályban


Igazi csemegét kínál a NOBO “újságszerkesztő” funkciója. Egy adott témában összeállított, összefüggéseiben megtalált anyagból könnyűszerrel egy kinyomtatható újságot szerkeszthetünk, ami alkalmas lehet házi feladathoz, vagy órai felkészülésre is.

Építsen saját tudástárat


A NOBO-val saját tudástárat is építhetünk. Testre szabható a teljes rendszer, eldönthető, hogy milyen fő irányelv alapján böngészhetünk az adatok között, és hogy mik és hogyan kapcsolódjanak egymáshoz. Egy saját rendszer gyorsan építhető fel a semmiből - a végeredmény pedig a száraz, nyers adatok csodálatos látványba csomagolása és bemutatása lesz a tanulók felé.


Digitális Tananyag Kft. - digitálistananyag.hu
További információ, videó előzetessel itt, a digitálistananyag.hu weboldalon.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: