IKT műhely - IKT az osztályomban

Óravázlatok, projektötletek, rejtvények és online játékok ingyenes tárháza a Discovery Education csatornánA Discovery Education a Discovery Channel által fenntartott amerikai honlap rengeteg angol nyelvű digitális segédanyagot kínál tanárok, diákok és szülők számára.

Kedvünkre válogathatunk az óravázlatok, projektötletek, minőségi videók, rejtvények és online játékok gazdag tárházából akár általános, akár középiskolás szinten.

Az engaged learning, vagyis a tanulói tapasztalatokra épülő tanulás elkötelezett híveként számos ingyenesen hozzáférhető weboldal és oktatási segédanyag áll rendelkezésre a Discovery Education gondozásában. Ezek közül mutatunk be most néhányat.

Think Green– Gondolkodjunk zölden!

Think Green– Gondolkodjunk zölden!Ingyenes multimédiás oktatóanyagok tárháza a fenntarthatóság, újrahasznosítás és a környezetvédelem jegyében. Az oldal közel 100 óravázlatot kínál videókkal, letölthető segédanyagokkal, rejtvényekkel, esettanulmányokkal együtt. (Megtudhatjuk például, hogy az amerikaiak évente több mint 100 millió mobiltelefont vásárolnak, ám ennek csupán 20%-a kerül újrahasznosításra.)

Siemens STEM Academy
A Siemens STEM Academy-t felkeresve részt vehetünk webináriumokon (webes felületeken elérhető szemináriumokon), melyek bemutatják az itteni anyagok felhasználását, tanulhatunk tippeket és trükköket, angol kulcsszavakkal könnyedén kereshetünk a videók között a tudomány, a technika és a matematika tárgykörében.
Siemens We Can Change the World Challenge

Ez az oldal szintén óravázlatok és videók gyűjteménye, ezen kívül kínál még környezetvédelmi IQ tesztet, valamint projektötleteket a környezetvédelmi kihívások leküzdésére általános és középiskolások részére, mindezt angol nyelven.

Explore the Blue – Fedezzük fel a vizek élővilágát!Explore the Blue – Fedezzük fel a vizek élővilágát!

Az óravázlatokon és videókon túl könnyen kezelhető, multimédiás online játékokat is kínál az oldal igényes grafikai kivitelezésben. Fogjunk virtuálisan halat vagy játsszunk memóriajátékot, mindezt akár interaktív táblán együtt az osztállyal.

Siemens Science Day

A learning by doing, vagyis a cselekedve tanulás szellemében instrukciókkal ellátott kísérleteket kínál az atmoszféra, óceánok, bioszféra , földtudományok és természettudományok rejtelmeibe bevezetve minket. Akár még szélmalmot is építhetünk.

Fuel our Future

Tudjunk meg többet a járművek energiafogyasztásáról, környezetbarát technológiákról! Mérjük meg a szénlábnyomunkat, tervezzük meg a jövő autóját, vagy számoljuk ki és hasonlítsuk össze különböző üzemanyagok árait!

3M Science of Everyday Life

Mindennapi életünk során a tudomány lépten-nyomon körbevesz bennünket. Ismerkedjünk találmányokkal, technikai újításokkal egy varázslatos időutazás keretében. Virtuális laboratóriumunk, valamint ingyenes óratervek, videók segítik a tudomány megértését és az elmélyülést, mindezt természetesen interaktív formában. A gyakorlatok célja a kíváncsiság felkeltése, megragadása, a diákok bevonása a tudományos gondolkodás folyamatába.

Ready Classroom

Ismerjük meg az Egyesült Államok időjárását és a fenyegető természeti csapásokat, tudjuk meg, hol fordul elő leggyakrabban tornádó, cunami, hurrikán. Mindezt kitűnő óravázlatok, videók, rejtvények formájában.


A Web 20.11 Web 20.11 web2-es eszközöket és online alkalmazásokat kínál tanárok számára a hatékony munka, a digitális írástudás és az internetbiztonság jegyében, a 21. század oktatásának és tanárának igényei szerint.

Nemcsak a természettudományok tanítóinak ajánljuk a  Puzzle Makert, melynek segítségével pedig több mint tízféle rejtvényt készíthetünk egyszerűen, saját igényeink szerint.

Kellemes mazsolázgatást!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: