IKT műhely - IKT az osztályomban

Facelift a Facebookon - Készítsünk látványos Facebook profilképet egyszerűen A Facebook folyamatos átdolgozásának köszönhetően mindig kapunk valami extra lehetőséget. A mostani elrendezés például kiváló arra, hogy kicsit látványosabb Facebook oldalt kreáljunk magunknak.

Mivel a korábban megújult Facebook oldal felső részén már megjelennek azok a képek, amelyeken bejelöltek minket, egy ügyes kis trükkel mozaikszerű “óriásképet” is készíthetünk magunknak profilképként. Korábban mutattunk erre egy manuális módszert, ahol az e célra felhasználandó fotó megfelelő feldarabolását kényelmesen megoldhattuk, utána viszont elég macerás módon lehetett csak elkészíteni a mozaikot.

A Pic Scatter oldalon viszont mindent megkapunk egy helyen, így néhány kattintással lecserélhetjük régi profilképünket egy megújult verzióra.

Facelift a Facebookon - Készítsünk látványos Facebook profilképet egyszerűen

                                 Néhány mozdulattal elkészül a mozaik

Az eljárás egyszerű: feltöltjük a fotót vagy grafikát az Upload Picture gombra kattintva, majd szükség szerint mozgatjuk, nagyítjuk, kicsinyítjük az oldalon található szerkesztőben.

Ha minden megvan, a feldarabolt képet letölthetjük egy ZIP fájlban, és a korábbi cikkben ismertetett módon is lecserélhetjük az oldalon.

Facelift a Facebookon - Készítsünk látványos Facebook profilképet egyszerűen

A kész képet letölthetjük későbbi felhasználásra is

Viszont ennél jóval egyszerűbb, ha a Publish to Facebook gombra kattintunk, majd megadjuk/összehozzuk Facebook elérésünket a Pic Scatterrel. Ez esetben ugyanis a szolgáltatás elvégzi helyettünk a képek feltöltését, megfelelő albumba rendezését és bejelölését, és aztán egy kattintással megadhatjuk az új képet profilképként....

***

Tovább a teljes cikkhez >>> Így készíthetünk látványos Facebook profilképet egyszerűen (techline.hu)

 

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: