IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Így készítsen oktatófilmet képernyővideóval - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Képernyő video készítés - Szeretne oktatóvideókat készíteni egy szoftver használatáról? Vagy látványos videós prezentáción munkálkodik? Íme egy remek, ingyenes megoldás erre a célra!...

A Debut Video Capture az ingyenes megoldások között az egyik legjobb, ha úgynevezett Screen Capture alkalmazást keresünk.
Így készítsen oktatófilmet képernyővideóval
Egyszerű és könnyen használható felület

A program segítségével mindent videóra rögzíthetünk, ami a képernyőn történik, s az elkészült felvételt különféle, népszerű videoformátumokban menthetjük el. De ha éppen arra van csak szükségünk, egyszerű képernyőképeket is fotózhatunk vele.

A felvétel közben egyszerre rögzíthetjük a gépen hallható hangokat és egy külső forrás (például USB-s mikrofon) hangját, s ha éppen arra van szükség, akár a webkamera képét is rögzíthetjük a képernyőn történtek helyett.

Természetesen nemcsak a teljes képernyőn, hanem annak egy adott részén történő eseményeket is rögzíthetünk.

Így készítsen oktatófilmet képernyővideóval
Különféle formátumokba exportálhatunk

A működéshez szüksége van néhány komponensre (például ffmpeg3, mp3el2, toolbox), de ezeket az első felvétel előtt automatikusan le tudja tölteni az internetről. Ha ez mégsem sikerülne neki, akkor mi is letölthetjük és telepíthetjük őket az alábbi címről: http://www.nch.com.au/components

A programban változtathatunk a videó méretén és alkalmazhatunk néhány szűrőt és effektet is, de igazi videoszerkesztési funkciók nincsenek benne (ellentétben mondjuk a Maces ScreenFlow-val).

Így készítsen oktatófilmet képernyővideóval
Beállítási lehetőségek a programban

Így némi utómunkát még valószínűleg végeznünk kell egy videoszerkesztőben, mielőtt közzé tesszük felvételünket az interneten, vagy mondjuk DVD-re írjuk.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható: techline.hu

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: