IKT műhely - WEB2.0

Mától a Hotmail felhasználói szerte a világon a netes levelező felületéről cseveghetnek a Facebook-on levő ismerőseikkel, barátaikkal, családtagjaikkal.

A Microsoft február elején jelentette be, hogy a Windows Live Messenger – régebbi, közismert nevén az „MSN" – felhasználói a világ minden táján a népszerű csevegőprogramban is beszélgethetnek a Facebook-on megtalálható ismerőseikkel, anélkül, hogy ellátogatnának a közösségi oldalra – azóta több mint 20 millióan kapcsolták össze Messenger-fiókjukat a Facebook-kal, hogy élhessenek eme lehetőséggel.

Mostantól ez a lehetőség már a világszerte több mint 350 millió embert vonzó Hotmail felhasználói számára is elérhető. Mivel a Hotmail-felhasználók háromnegyedének van Facebook profilja, ezért valószínűleg sokan szeretnének barátaikkal a levelezőből is kapcsolatot teremteni.

Azoknak, akik szeretnék kipróbálni a csevegést, először össze kell kapcsolniuk Facebook és Windows Live fiókjukat, illetve kipipálni a „Csevegés Facebook barátaimmal" opciót a Windows Live beállításaiban. Ezt követően már csak be kell lépniük a Hotmail felületére és akár levelezés közben is küldhetnek azonnali üzenetet a Facebook-ba vagy a Messenger-be belépett barátaikkal.

 

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: