IKT műhely - Netbiztonság

A Norton Kiberbűnözési Mutató naponta tájékoztat az online fenyegetettségi szintről. Az új, ingyenesen elérhető eszköz felméri a felhasználók napi online fenyegetettségi szintjét és mindennapi tanácsaival hozzájárul a biztonságos internetezéshez.

A Norton Kiberbűnözési Mutató naponta tájékoztat az online fenyegetettségi szintről. Az új, ingyenesen elérhető eszköz felméri a felhasználók napi online fenyegetettségi szintjét és mindennapi tanácsaival hozzájárul a biztonságos internetezéshez. 

Mi történne, ha azt is tudnánk előre, hogy internetezés közben mikor válunk a kiberbűnözők áldozatává? A Norton bemutatta új Cybercrime Index szolgáltatását (Kiberbűnözési Mutató), amely nyomon követi az online fenyegetettségeket és több milliárd felhasználót informál a napi kiberbűnözési helyzetről a világ minden táján.

„Többségünk naponta informálódik, ismerkedik, dolgozik az interneten keresztül, miközben számtalan veszély leselkedik ránk. Az új Norton Cybercrime Index szolgáltatásunkkal szeretnénk elérni, hogy a felhasználók napi rendszerességgel tájékozódjanak az őket érintő online fenyegetettségekről, az időjáráshoz és tőzsdei előrejelzésekhez hasonlóan”- mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.

A világon eddig az internetezők 65%-a vált a kiberbűnözés áldozatává, ezért szükség van egy olyan eszközre, amely napi szinten figyelmezteti a felhasználókat a legveszélyesebb honlapokra, keresőszavakra és vírusokra. Ezen kívül a Norton ingyenes szolgáltatása naponta új információkkal szolgál a legveszélyesebb vírusokról, károkozókról, valamint hasznos tanácsokat ad, hogyan kerülhetjük el őket.

Az emberek többsége állítása szerint tisztában van az online fenyegetettségek veszélyével, mégis kevés energiát fordítanak ennek megelőzésére. Az ID Analytics legfrissebb tanulmánya szerint 24 millió amerikai nagykorú fiatal teszi nyilvánossá profilját a különböző közösségi oldalakon, 70 millió felnőtt pedig még a születési adatait is hozzáférhetővé teszi. Így a kiberbűnözők könnyen visszaélhetnek a közösségi oldalakon feltüntetett személyek nyilvánosan elérhető adataival, ugyanis a pénzügyi szervezetek leggyakrabban a születési adatok alapján azonosítják a személyeket.

A Kiberbűnözési Mutató megmutatja, hogy milyen szinten áll a felhasználó online fenyegetettségi indexe. A Symantec Global Intelligence Network valamint az ID Analytics kutatócég közreműködésével, a mutató számszerűen és típusokra lebontva is feltérképezi az online vírusokat, így a felhasználók átlátható információt kapnak a napi online fenyegetettségi állapotról.
A Kiberbűnözési Mutató megtekinthető illetve letölthető mobil készülékekre és asztali számítógépekre egyaránt, ezenkívül a Norton új 360 v5 termékével együtt is elérhető.

Hogyan működik?

Attól függetlenül, hogy a felhasználónak 10 perc vagy két másodperc áll a rendelkezésére,...

***

További a teljes cikkhez >>> Így lehetünk képben az online fenyegetéseket illetően (techline.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: