Számítógépek - Laptop és PC

Jövőre jönnek a multi-touch noteszgépek
Jövőre jönnek a multi-touch noteszgépek

Tajvani források szerint több gyártó is jövőre dobná piacra új érintőképernyős noteszgépeit, amelyek a Windows 7-ben debütáló multi-touch technológiára (és annak gyors elterjedésére) támaszkodnak majd...

A DigiTimes szinte egyszerre számolt be arról, hogy a HP és az Asus esetében is hasonló értesülés kering iparági körökben.

Előbbi a friss jelentések szerint csak a Windows 7 operációs rendszerre vár, ennek megjelenése esetében pedig mihamarabb bemutatná új készülékeit, utóbbi pedig a már korábban bejelentett Eee PC-k mellett készítene el speciálisan erre a technológiára kifejlesztett noteszgépeket, valamikor jövőre.

Nyáron egy korai fázisban lévő koncepciót be is mutattak a Computex alatt, ám ennél többet nem árultak el.

Jövőre jönnek a multi-touch noteszgépek

A multi-touch lényege, hogy a felhasználók egyszerre több ujjal is vezérelhetik az erre felkészített rendszereket.Ezt elsőként a Windows 7 fejlesztése kapcsán említették meg a Microsoft illetékesei, a technológiát pedig a készülőben lévő operációs rendszer egyik legfontosabb újításaként mutatták be.

Ennek persze az asztali szegmensben első körben nyilván nem lesz nagy sikere, ám a noteszgépek esetében fontos áttöréshez vezethet. Elemzők szerint a különböző hordozható eszközök, mint például az iPhone, valamint a korábban megjelent laptopok (lásd HP TouchSmart) már megnyitották az utat, ám a mainstream szegmensben eddig még nem terjedtek el az érintőképernyős mobil számítógépek.

A Windows 7 éppen itt hozhat előrelépést, hiszen a Microsoft által keltett hírverés nyilván jól jön majd a laptopgyártóknak is. Az Asus a maga részéről többek között az AU Optronics (AUO) és a Chi Mei Optoelectronics (CMO)  11,6 hüvelykes paneljeire számít, amelyek a tervek szerint februárban jelennek majd meg.

Ezeket követik majd a 12 hüvelykes változatok, ám a cég a hírek szerint még nem döntötte el, hogy melyik méret mellett kötelezi el magát.

Ezen idő alatt új netbookok és érkeznek a különböző cégek kínálatában. A Dell hivatalosan még nem jelentette be az Inspiron Mini 12 (1210) készüléket, ám weboldalán a hírek szerint már felbukkant az új változat.

A HP egy 10 hüvelykes verzión dolgozik, amelynek megjelenése még az év vége előtt várható - nagy meglepetésre itt nem számíthatunk az belső összetételt illetően.

Forrás: A teljes cikket itt olvashatja el >>>  sg.hu
***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: