Interaktív eszközök - Mobil eszközök

MimioTeach - Robosztus teherbírás a kecses testben

A fixen szerelt interaktív táblák mellett továbbra is fontos szerepet töltenek be azok a hordozható interaktív eszközök, amelyekkel percek alatt interaktívvá változtatható az osztályban található fehértábla, vagy akár egy szabad falfelület  is.

A mobil interaktív tábla piac jól ismert,  - az országban leginkább elterjedt - típusa a Mimio mobil eszköz, amely most nem csak elnevezésében (Dymo-MimioTeach) és megjelenésében, de tudásában is változott...

MimioTeach - Robosztus teherbírás a kecses testbenRobosztus teherbírás a kecses testben


Az első és legszembetűnőbb változás a külalakban van. Az előző, sokak szerint egy kispuskához hasonlító modellt egy rendkívül kecses, szépen formatervezett, kevés gombbal ellátott interaktív eszköz váltotta fel Dymo-MimioTeach néven.

Az ultrahang technológiát és a lézersugaras időzítést ötvöző érzékelési technika változatlan maradt ugyan, de korszerűbb, gyorsabb lett, így az érzékelési idő rövidült, ami a folyamatosabb íráskövetésben hálálja meg magát.

Az új dizájn törékenyebbnek tűnhet mint elődje, de a valóság éppen ellenkező! A kecses test a gyakori hordozást is kiválóan bírja, így évekig számíthatunk hibátlan működésére.

Toll, amiben nem kell elemet cserélnünk


A szabadalmaztatott MimioTeach vezérlője egy karcsú, ergonomikus toll, amely kellemesen simul nemcsak a tanár, de a tanulók kezébe is.  A toll elemcseréjével nem kell bajlódnunk, mert az automatikusan töltődik a MimioTeach-be épített tolltartóban.

Mit is tud a Dymo-MimioTeach és táblaszoftvere a MimioStudio?


A MimioTeach-el

 • bármilyen arra alkalmas sima felületből, fehértáblából interaktív felületet "varázsolhatunk",

 • interaktív eszközünket szabadon hordozhatjuk: ha csak egy van az iskolában, azt felváltva, több tanár is használhatja...

 • Jelentősen kibővült MimioStudio táblaszoftverrel érkező Mimio Gallery, amiből kedvünkre válogathatunk kész digitális tartalmakat és azt bővíthetjük saját interaktív anyagainkkal is...

 • A digitális tananyagokba hang, videó és animált flash fájlokat szúrhatunk be

 • Hanganyagokat vehetünk fel számítógépünk beépített mikrofonjával

 • A táblán történő eseményeket felvehetjük és azt a későbbiekben bármikor lejátszhatjuk

 • Kész anyagokat importálhatunk a Microsoft PowerPointból és az Adobe Acrobat-ból.

 

MimioHub - Indulunk! Vigyázz... kész... rajt!Indulunk! Vigyázz... kész... rajt!


A Dymo-MimioTeach összeállítása tényleg gyerekjáték, és még az első alkalommal is, annak aki először állítja össze a rendszert, csupán pár percig tart. Nézzük a lépéseket:

 

 1. Csatlakoztassuk az eszközt a tápellátóhoz.MimioTeach osztályterem

 2. Helyezzük el a MimioTeach-t bárhol a hagyományos fehértábla bal oldalán.

 3. Csatlakoztassuk a MimioHub USB vevőt a számítógép USB portjához.

 4. A számítógéphez csatlakoztassunk egy szabványos projektort.

 5. Nyomjuk meg a Calibration gombot az eszközön. MimioStudio szoftver végigvezeti egy egyszerű kalibrálási folyamaton, amit csak egyszer kell elvégezni, amíg az eszköz ebben a pozícióban marad.


Ennyi. Készen is vagyunk.

Interaktív oktatás jelentősebb beruházás nélkül


A mobil interaktív eszközök lényege, hogy az érzékelő nem a tábla felületébe van építve, így egy jelentős költségnövelő tényezővel kevesebbel számolhatunk. Ezért egy ilyen eszköz ideális lehet akkor is, ha szűkösebbek az anyagi lehetőségek, de a korszerű oktatási technológiáról és a benne rejlő számos módszertani előnyről nem szeretnénk lemondani.

QuickLearn - Ingyenes online képzés


A Dymo-Mimio eszközök hazai vezérképviseletét az EuTrust zRT. látja el, akik ingyenes online képzéseket is tartanak. Erről mindent megtudhat az alábbi videóból.

További információ a Dymo-Mimio interaktív eszközökről itt >>> mimio.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: