IKT műhely - Csináld magad

Ingyenesen elérhető szoftverek a mérnöki és tervezői diákközösség honlapján - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Ingyenesen elérhető szoftverek a mérnöki és tervezői diákközösség honlapján

Az Autodesk Inc. megújította a mérnöki és tervezői diákközössége, a Student Engineering and Design Community honlapját.Számos előnyös funkcióval bővült az oktatási portál kínálata, amely szem előtt tartja a diákok és tanáraik igényeit egyaránt. A több mint 350 ezer regisztrált felhasználó körülbelül 650 ezer példányt töltött le a díjnyertes Autodesk 3D tervezőszoftverekből...

Az új megjelenés és a közösségi funkció mellett számos népszerű, hasznos opcióval bővült a honlap kínálata. Ilyen például az irányított tanmenet, amely végigvezeti a felhasználókat a tervezési folyamaton és a tervezőszoftverek használatának lépésein.

A honlap új elemei között említhető a Közösségi TV is, amelyen a felhasználók bemutathatják egymásnak a munkáikat, és még ismertebbé tehetik a diákközösséget a Google-YouTube hálózaton. Szintén a fejlesztések közé sorolható az átfogó álláskeresővel, munkaadói profilokkal és karrier-tanácsadással foglalkozó "Karriercenter" is.

Az új honlap biztosítani kívánja a diákok számára a tervezési folyamat elsajátításához és a sikeres karrierhez szükséges nélkülözhetetlen eszközöket és információkat. Az oktatók számára pedig azért hasznos a portál, mert hozzáférhetnek szoftverekhez, tananyagokhoz, illetve a szakmabeli karok fórumaihoz.

Az Autodesk elkötelezte magát amellett, hogy hatékony 2D és 3D tervezőszoftverei, valamint innovatív programok és erőforrások rendelkezésre bocsátása révén világszerte támogassa a felsőoktatási vívmányokat és az élethosszig tartó tanulást. Az általa kínált 2D és 3D megoldások kiválóan hasznosíthatók az oktatásban és a tanulásban, a gépipar, a gépészeti tervezés, az építészet, a kivitelezés, az építőmérnöki tervezés, valamint a média és a szórakoztatóipar területén egyaránt.

Az Autodesk a jövő mérnökeit, építészeit és tervezőit segíti, hogy az osztálytermekben és azokon kívül elérhető legjobb digitális prototípus-készítő eszközökkel ötleteiket még megvalósításuk előtt megtapasztalhassák.

Létrehozta a Student Engineering & Design közösséget, amely lehetővé teszi, hogy a diákok letöltsék az Autodesk szoftverek ingyenes verzióját, valamint a kapcsolódó oktatóanyagokat. A tagoknak - a közösség egész világot behálózó kapcsolatrendszere jóvoltából - lehetősége nyílik munkát és szakmai gyakorlatot keresni, valamint tanulhatnak a világ számos más pontján dolgozó oktatóktól és szakemberektől is, bemutathatják legjobb munkáikat, és részt vehetnek az online képzésekben.(www.edupress.hu)

Forrás:A cikk teljes terjedelemben itt olvasható http://edupress.hu

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: