IKT műhely - IKT az osztályomban

Készítsen földrajzi kvízt percek alatt a QuizGeo-val
A QuizGeo egy olyan, a Google Maps platformját használó weboldal, ahol saját magunk készíthetünk egyszerű földrajzi kvízeket vagy az oldalon található kész kvízek között is válogathatunk.
 
Az összes kvíz ugyanazon az elven működik: a megadott földrajzi helyet kell a meghatározott időn belül a térképen, egy kattintással megjelölnünk.
 
Saját kvízek készítéséhez regisztrálnunk kell a QuizGeo honlapon.  A kvíz összeállítása nagyon könnyű: nevet adunk a kvíznek, majd megadjuk a kérdéseket. A kérdés egy földrajzi hely, amelynek nevét (címét) csak megadjuk a keresőben, majd egy kontúrvonalat jelölünk ki a kérdéses földrajzi egység körül. Mentés után még tetszőleges számú kérdést adhatunk kvízünkhöz.
 
Mire használhatjuk az órán?
A QuizGeo különösen azért jó, mert bármiről is tanuljunk éppen, a QuizGeoval közvetlenül az adott óra témájához szorosan illeszkedő látványos kvízt készíthetünk - ráadásul nagyon gyorsan. A tanulók biztosan örömmel mennek majd az interaktív táblához, hogy megmutassák a kvízben szereplő földrajzi helyet.
 

tanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaibólAz ötletet ebből a blogból vettük. Olvassa el az eredeti cikket  itt >>> Richard Byrne - QuizGeo - Create Interactive Map Quizzes

 

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: