IKT műhely - Csináld magad

phantasmagoria
Döbbenetes képeffektek egy mozdulattal a Windowson

Ha szeretnénk kicsit izgalmasabbá és meghökkentőbbé tenni a fotóinkat, nem kell feltétlenül Photoshopot ragadni. Íme egy ingyenes és könnyen használható megoldás...

A Phantasmagoria segítségével a képek alakítgatása tényleg gyerekjáték. Hasonló, OS X-re készült programokról már többször is írtunk, de most végre belefutottunk egy Windowson működő megoldásba.
phantasmagoria

Effektek csokorba szedve

A programba betöltött képeket gyakorlatilag néhány mozdulattal átalakíthatjuk. De nem csak a forgatás, vágás, fényhatások alkalmazása oldható meg vele könnyedén, hanem számos látványos effekttel tehetjük izgalmasabbá fotóinkat. Készíthetünk belőlük régi fotót, képregényszerű rajzot stb. Még vörösszem-eltávolítót is találunk benne.

phantasmagoria

Az előnézeti kép nem segít túl sokat

A használata egyszerű: csak betöltjük az átalakítandó képet, ha akarunk, készítünk egy visszaállítási pontot az eredetiről (Create restoration point gomb), majd az Effect menüből kiválasztjuk az alkalmazni kívánt szűrőket, effekteket. Márpedig ezekből rengeteg van.

Az effektek hatásáról ugyan előnézetet is kapunk, de sajnos nem azzal a képpel, amellyel éppen dolgozunk, hanem a program saját mintaképével.

Ez kicsit nehezíti a végeredmény elképzelését, de a legrosszabb esetben, azaz ha az adott eredmény nem olyan, mint amilyet szerettünk volna, a Revert gombbal visszatérhetünk az utolsó, jónak ítélt változathoz (restoration pont). Hagyományos Undo (Visszavonás) lehetőség nincs, szóval ne feledkezzünk el a visszaállítási pontok készítéséről!

A programban van Flickr és Twitter támogatás is, így elvileg könnyen feltölthetjük a kész képeket, bár nálunk a Flickr menüpontba csak „belefagyott” az alkalmazás.

phantasmagoria

A hagyományos szerkesztési funkciók

A program használatához szükségünk lesz Java környezetre, amelyet innen tölthetünk le, ha nem lenne telepítve a gépünkre.
Mindent egybevetve egy nagyon könnyen használható és ügyes képeffektezővel van dolgunk. Érdemes kipróbálni!

Forrás:A cikk teljes terjedelemben itt olvasható >>> techline.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: