Számítógépek - Okostelefonok

Az okostelefonok és táblagépek sok mindenre használhatók, de talán kevesen gondolnak arra, hogy az otthoni zenehallgatásból és tévézésből is kiveszik a részüket. Holott a segítségükkel megoszthatjuk multimédia anyagainkat, mi több, elegánsan vezérelhetjük hifi- vagy házimozi-rendszerünket.- írja a techline.hu...

Az okostelefonok és táblagépek nagy képernyője kínálja a lehetőséget, hogy univerzális és nagyon sok extra szolgáltatást nyújtó távvezérlőként használjuk, és az is természetes igény, hogy a rajtuk tárolt zenét, képet, videót megnézhessük tévénken vagy meghallgathassuk erősítőn keresztül. Megmutatjuk, hogyan lehet kezelni a hálózati zenelejátszókat, hogyan lehet az otthoni hálózaton tárolt multimédia tartalmakat tetszőleges lejátszóra továbbítani, internetes tartalmakat a televízióra küldeni vagy akár távolról is beállítani egy műsor felvételét.

Házimozi távvezérlés

Az Onkyo hálózati szolgáltatásokat nyújtó házimozi rádióerősítői az első olyan szórakoztató elektronikai eszközök, amelyeket iPhone-ról vagy iPod Touchról lehet távvezérelni. A Remote Control App távvezérlő-alkalmazás teljes funkciós, érintőképernyős távvezérlési lehetőséget kínál az új generációs rádióerősítőkhöz és a régebbi „Networked” modellekhez.

Az Onkyo több készülékét is lehet okostelefonnal vezérelni

Az alkalmazással elérhető a hangerő- és balansz-szabályozás, a némítás, a bemenetválasztás és a hangzás módok kiválasztása. Érintőképernyős vezérléssel és kényelmes görgetéssel lehet kiválasztani, mit szeretnénk lejátszani az internetes rádiók vagy az otthoni hálózaton tárolt tartalmak közül. Az alkalmazást támogató Onkyo házimozi receivereket Ethernet porton keresztül kell ahhoz a routerhez kötni, amelyikhez wifin keresztül kapcsolódik a vezérlésre használt eszköz.

Légből kapott szórakozás

Az Apple iOS-t használó készülékei, az Apple TV és külső gyártók erre alkalmas eszközei az AirPlay segítségével tudják vezeték nélkül megosztani egymással a hang- és videoállományokat.  Az AirPlay nem más, mint egy Bonjour alapon működő audió/videó streaming.  Ez azt jelenti, hogy ha például egy iPhone-on vagy iPaden tárolunk egy zeneszámot vagy egy mozifilmet, akkor azt vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, minden további beállítás nélkül az Apple TV-re és onnan a tévére vagy a hifire tudjuk küldeni. A kisméretű Apple TV-n egy HDMI, egy micro USB, egy optikai audiokimenet és egy gigabit Ethernet aljzat található. A belsejében b/g/n-es WiFi és Bluetooth 2.1 gondoskodik a csatlakozásokról. A mozgóalkatrész-mentes eszközben Apple A4 ARM processzor és a streaming tartalom puffereléséhez 8 Gbájt memória van.

Multimédia állományok a tévére vagy az iPhone-ra, vezeték nélkül

A rendszer egyre népszerűbb, mert nyitott technológiákra épül, így a szórakoztató elektronikai eszközök gyártói is beépíthetik készülékeikbe, illetve nemcsak Apple eszközökre lehet küldő/fogadó szoftvereket készíteni.  A fogadó eszközök csak megjelenítik a nekik sugárzott tartalmat, nem végeznek rajtuk semmiféle feldolgozást, átalakítás.

A hivatalos AirPlay alkalmazások mellett a hackerek is sokat tettek a technológia széles körű elterjedéséért. Elkészült egy AirPlayer nevű alkalmazást, mely a Macintosh számítógépeket alakítja fogadó állomássá, és az AirFlick, ami tetszőleges iTunes kompatibilis videofolyamot tud küldeni.
Az Apple TV-t a hozzá adott távirányítón kívül az iOS eszközökön futó ingyenes Apple Remote alkalmazással lehet nagyon kényelmesen kezelni. Egyszerre több számítógépünk iTunes könyvtárában is böngészhetünk, az egész gyűjteményünket pillanatok alatt elérhetjük. Ha ezt a szoftveres vezérlőt használjuk, akkor zenelejátszáskor be sem kell kapcsolni a tévét, a teljes menürendszert elérjük iPhone-ról vagy iPadről. ...

 

Tovább a teljes cikkhez >>> Okostelefonok és táblagépek meglepő felhasználása (techline.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: