IKT műhely - Internetről általában

Az új Internet Explorer 9 kellemesre sikerült elődeihez képest, és esélye is van felvenni a versenyt a modern alternatív böngészőkkel.

Lássuk, miként facebookozhatunk benne kényelmesen!

A kor divatjának megfelelően manapság már minden komoly böngésző tudása bővíthető, különféle plug-inek telepítésével.  Az IE8 után az IE9 is képes erre, ráadásul a korábbi kiegészítőket is használhatjuk.
Az új böngésző nagyon “odafigyel” a plug-inekre, így például ha túlzásokba esnénk, és ezért lassulna az IE9 indulása, a program figyelmeztet minket, és lehetőséget ad a felesleges beépülők letiltására is.
No, de hogy egyáltalán legyen esélye lassulni az amúgy kellemes sebességgel működő IE-nek, először látogassunk el az kiegészítők letöltésére szolgáló oldalra, azaz ide.

Megosztás
A cél persze nem a lassítás, hanem az, hogy közösségi életünket még kényelmesebbé tegyük, erre pedig akad néhány remek kis modul itt.
Ha valamit szeretnénk megosztani a Facebookon, érdemes az alábbi kategóriában kutakodni. Itt jelenleg egy Facebook- és egy iWiW-megosztást egyszerűsítő plug-int találunk. A Felvétel az Internet Explorerbe gombra kattintva pár kattintással telepíthető bármelyik kiegészítő (értelemszerűen attól függően, melyik közösségi oldal érdekel minket).

Megosztás pár kattintással

Ettől kezdve - a Facebook kiegészítő esetében például - a helyi menüben a Minden gyorssegéd/Facebook megosztás menüponttal egy mozdulattal megoszthatjuk a kívánt anyagot, akkor is, ha magán az oldalon nincs erre lehetőség.

Keresés
Az IE9 címsorában már nemcsak URL címeket, hanem akár keresendő kifejezéseket is megadhatunk, így a program az alapértelmezett online keresőmotort használja, ha címként nem tud mit kezdeni a beírtakkal, illetve ki is választhatjuk a használandó keresőt.
Ez utóbbi lehetőséget bővíthetjük azonnali Facebook-kereséssel is, az alábbi plug-in telepítése után.

Megtehetjük alapértelmezettnek is, bár ez azért feleslegesnek tűnik, viszont egy kattintással elérhetjük, ha a címsorban a kifejezés beírása után a nagyító melletti lefelé mutató nyilacskára kattintunk, majd kiválasztjuk a megjelenő lista alatt a Facebook címkét mutató nagyítót. Így azonnal fotóval, logóval ellátott listát kapunk a Facebook-találatairól.

...

Tovább a teljes cikkhez >>> Facebookozzunk kényelmesen az IE9-ben( techline.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: