IKT műhely - IKT az osztályomban

A Popplet  egy érdekes online eszköz, amellyel a szokványostól eltérő képbemutatókat, gondolattérképeket készíthetünk illetve alkothatunk ilyeneket közösen, akár az óra alatt is. Mindezt meghökkentő egyszerűséggel és gyorsasággal.
Képeket és videókat kereshetünk és szúrhatunk be közvetlenül olyan jól ismert platformokról, mint a Flickr, Facebook és a YouTube.

A popplet-ek megoszthatók a közösségi oldalakon, elküldhetők e-mailban, és beágyazhatók bármilyen weboldalba, de .jpg és .pdf fájlként is elmenthetők. Meghívásos alapon egy poppleten együtt dolgozhat a tanár és több diák is, vagy a tanulók párokban is dolgozhatnak egy popplet létrehozásában.

Ezt a poppletet például a tanár a diákjaival közösen hozta létre egy interaktív táblán.

A Popplet mint osztálytermi prezentációs eszköz önmagában is érdekes lehet, mert a képek, diagramok, videók közötti mozgás nem a szokásos lineáris útvonalat követi, hanem szabadon mozoghatunk a tartalmak között.
 

tanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaibólA Popplet ötlettét itt találtuk. Olvassa el az eredeti cikket >>> José Picardos blog - Classroom magic with Popplet

 

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: