IKT műhely - IKT az osztályomban

Játékprogramok készítése Koduval - Kodu programozói bajnokság az USA-banA Kodu egy ingyenes programozói Microsoft eszköz, amellyel szinte bárki tud számítógépes játékokat készíteni programozási ismeretek nélkül is.

Egyszerű "ha/akkor" logikai válaszokkal, az elemek húzogatásával "programozhatjuk" saját videós játékunkat.Kész elemekből adhatjuk meg a játék környezetét (fák, hegyek, folyók..., meghatározzuk a játékszabályokat, létrehozzuk a játék szereplőit, és "beprogramozzuk", hogy a játékosok mit vagy mit nem csinálhatnak a játékban.

Kodu Cup 5,000 dolláros fődíjjal

A Microsoft, a Kodu népszerűsítéséért  az idén megrendezi a Kodu Cup fejlesztői versenyt 9-17 év közötti fiataloknak. Sajnos csak amerikai fiatalok vehetnek részt a versenyben, de így is érdemes lesz figyelemmel kísérni az eseményeket.

Kodu az oktatásban

A Microsoft angol nyelvű útmutatókkal segíti a tanárokat a Kodu iskolai alkalmazásában sőt kész tanmenetet és óravázlatokat is ad az érdeklődő tanárok kezébe. Ez például egy 10 órás komplett tanterv, óravázlatokkal a matematika Kodu-val való tanításához.

 

tanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaibólA verseny hírét itt találtuk. Olvassa el a teljes cikket  >>> Richard Byrne's blog - Build Your Own Games and Enter the Kodu Cup

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: