IKT műhely - IKT az osztályomban

3D anatómiai atlasz a böngészőben - Használja az óráin a Google Body-tAz ingyenes Google Body az emberi test böngészőben futtatható 3D modellje, egyfajta anatómiai atlasza.

Az emberi testet az anatómiailag fontos rétegenként a csontvázig lecsupaszíthatjuk és építhetjük vissza.

Az egész testet, vagy az általunk kiválasztott testrészt tetszésünk szerint tudjuk forgatni, nagyítani, kicsinyíteni.3D-ben tanulmányozhatjuk a szerveket, izmokat, a csontokat...

A program csak olyan böngészőben futtatható, amely támogatja a WebGL-t (pl. Google Chrome, Firefox 4...).

A Google Body jól használható biológia órákon, vagy bármikor, amikor az emberi test anatómiájáról van szó (pl. testnevelés).

A Google Body alkalmazásra Szeverényi tanárnő hívta fel a figyelmet Örömpedagógia blogjában, ahol így ír a Google Body-ról:

"... Az alkalmazásnak köszönhetően olyan gyerekek is kedvet kaphatnak e tantárgy témaköréhez, akiket nem igazán lehetett motiválni a tanulásra.

A gyógypedagógia területén pedig különösen kincset jelent a lehetőség, hiszen   akadályozott gyermekeink csupán a könyvek segédletével csak nagyon nehezen sajátítják el a számukra is előírt tantervi követelményeket. Egy interaktív táblás kivetítéssel pedig sokszorosára növelhetjük számukra az ismeretelsajátítást, amely egyúttal  újabb  örömforrás az oktatás során."

Az alábbi videó látványosan mutatja meg az ingyenes 3D anatómiai atlasz lehetőségeit:


Olvassa el Szeverényi Irma tanárnő cikkét  itt >>> Örömpedagógia - Kincseskamránk újabb hozománya

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: