IKT műhely - Zöld IKT

15 év lámpacsere nélkül - a világ első nagy fényerejű, higanymentes projektorai a CASIO-tól - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésCASIO projektorforradalmat robbantott ki azzal, hogy 2010. január 7-én bejelentette korszakalkotó Laser & LED hibrid fényforrás technológiáját, mely kiemelkedő technikai és gazdasági előnyöket egyesít, és mindemellett környezetbarát is...

Képzeljünk el egy projektort, mely könnyű és elfér a dolgozatok mellett a táskánkban, notebookunk vagy pendrive-unk tartalmát is kényelmesen kivetíthetjük vele, nem kell várni arra, hogy bekapcsolás után teljes fényerővel vetítsen, rosszul elsötétített teremben is kitűnő képet ad, és mindezt akár 15 éven át teszi lámpacsere nélkül...

A hosszú élet titka a környezetbarát technológia

15 év lámpacsere nélkül - a világ első nagy fényerejű, higanymentes projektorai a CASIO-tól A Casio Computer Co., Ltd. a környezetbarát lézer és LED hibrid fényforrás felhasználásával piacra dobta a világ első higanymentes, nagy fényerejű projektorait, az XJ-A termékcsaládot. A vörös színt vörös LED, a kéket kék lézer, a zöldet pedig kék lézerből átalakított foszfor hozza létre. A foszfor eszköz alkalmazásával ez a forrás 2000 ANSI lumen feletti fényáramra képes, ami 20 000 órás élettartamú fényforrást jelent a hagyományos projektorok 2-3 ezrével szemben.

Ráadásul a mindössze 43 mm vastag, A4-es méretű készülék csupán 2,3 kg súlyú, így napközben is könnyedén szaladhatunk vele egyik tanteremből a másikba.

Drasztikus javulás a használati jellemzők tekintetében

Sokszor azért nem tervezünk projektoros órát, mert hosszú, értékes perceket veszítünk, míg elindulhat végre a vetítés, láthatóvá válik a kép. Ennek a készüléknek köszönhetően nincs szükség további önmegtartóztatásra, hiszen a bekapcsolástól számítva mindössze 8 másodperc alatt eléri a teljes fényerejét. Mivel pedig nincs szükség hűtési időre, gombnyomásra azonnal kikapcsol.

15 év lámpacsere nélkül - a világ első nagy fényerejű, higanymentes projektorai a CASIO-tól A széles képernyős notebookok elterjedése miatt fontos előnynek tekinthető, hogy a valós 1280x800 képpont felbontású WXGA modellek USB csatlakozóinak közreműködésével már a PC hiánya sem jelent akadályt az előadások megtartásában, s a vezeték nélküli hálózati kommunikáció lehetősége is adott. A Laser & LED hibrid fényforrással nagy mértékben feljavított színtisztaság kiváló szín-reprodukálást, erőteljesebb láthatóságot és fényesebb, ragyogóbb színeket eredményez.

Biztonságosan bárhol és bármikor

A széles látószögű és 2-szeres optikai zoomot biztosító lencse nagyfokú szabadságot kínál a projektor tanteremben való elhelyezésére, s egyben lehetővé teszi, hogy a készüléket a kis tárgyalótermektől kezdve a nagy előadókig bárhol használhassuk. Természetesen továbbra is lehetőségünk van a mennyezeten való rögzítésre is.

Amennyiben a készüléket hosszabb időre felügyelet nélkül hagyjuk a teremben, de  nem szeretnénk, hogy távollétünkben használják, módunkban áll beállítani egy bekapcsolási jelszót.

Összességében tehát megállapíthatjuk, hogy érdemes alaposan szemügyre venni a projektorok új generációjának képviselőit. Aki ugyanis ezután készül beruházni egy vetítő készülékbe, az a CASIO hibridjének köszönhetően már kiemelkedően jobb lehetőségek közül választhat, mint akár csak néhány héttel korábban.

15 év lámpacsere nélkül - a világ első nagy fényerejű, higanymentes projektorai a CASIO-tól

DNN Kft. - professzionális Vizuáltechnika
 A termékről bővebben a magyarországi forgalmazó oldalán olvashat dnn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: