IKT műhely - Netbiztonság

"Fontos és szükséges lépés ez a polgárok informatikai biztonságtudatosságának javítása, a jogtiszta szoftverhasználat népszerűsítése érdekében, még ha ez nyilván befektetéssel is jár" - hangsúlyozta Bozsó Julianna, a VirusBuster valamint Alföldi István, az NJSZT ügyvezetője.

A VirusBuster az NJSZT-vel aláírt együttműködési megállapodásban vállalta, hogy díjmentesen biztosítja a jelentkező akkreditált vizsgaközpontok ECDL oktatásra használt számítógépeinek vírusok és spamek elleni védelmét. Ha pedig ezek az intézmények az ECDL képzésbe be nem kapcsolt eszközeikre is ki szeretnék terjeszteni a VirusBuster védőhálóját, akkor ehhez speciális kedvezményt kapnak.

Az akcióban a cég a komplex termékcsomagját kínálja, melyet eddig elsősorban hazai nagyvállalatok, nemzetközi cégek alkalmaztak. A VirusBuster Aktív Hálózat Védelem csomag legfontosabb elemei: a központi menedzsmentet biztosító CMS, a munkaállomások védelmére tervezett VirusBuster Professional, valamint az állományszerverek, illetve levelezőszerverek elé pajzsot tartó VirusBuster for Servers és VirusBuster for Mail Servers.

"Mintegy 400 akkreditált ECDL vizsgaközpont működik az országban, szigorú nemzetközi minőségbiztosítási feltételekkel. Nagyon fontos számunkra, hogy az ezekben az intézményekben használt számítógépek a lehető legbiztonságosabb környezetet nyújtsák" - mondta Alföldi István, a magyarországi ECDL program igazgatója.

"Olyan nélkülözhetetlen része lett mindennapjainknak az online ügyintézés, és annyi veszélyforrás leselkedik a képzetlen internetezőre, hogy a biztonsági ismeretek a digitális írástudás egyik fő pillérévé váltak. Úgy gondolom, hogy minden, a piacon meghatározó szerepet játszó cégnek felelőssége, hogy segítse a képzést, és technológiájának legjavát bocsássa a jövő rendelkezésére" - vélekedett Bozsó Julianna. "Cégünk fejlesztési stratégiájának egyik fókuszpontja, hogy a magyarországi intézményekben tanulók nemzetközi szinten is elismert magyar terméken, a mi márkanevünkön keresztül ismerkedjenek meg az informatikai biztonság szerepével és fogalmaival. Fontosnak tartjuk, hogy minél több legyen a biztonságtudatos internetező, és reméljük, lépésünkkel a jogtiszta szoftverhasználatot is segítjük" - tette hozzá az ügyvezető.

...

Tovább a teljes cikkhez >>> Díjmentes vírus- és spamvédelemmel a digitális írástudásért (computerworld.hu)

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: