Számítógépek - Okostelefonok

Azon androidos készülék-tulajdonosoknak, akik a gyári, módosítás nélküli operációs rendszert használnak, biztosan feltűnt, hogy a Google által készített SMS alkalmazás igen puritán, funkcionalitásában is meglehetősen egyszerű megoldást kínál.

Talán az egyik legnagyobb probléma vele, hogy az egyes üzenetekről is igen nehezen értesülünk. Akár az is elfordulhat, hogy egy-egy SMS-ről csak akkor szerzünk tudomást, ha fizikailag is megnyitjuk a programot. Azon felhasználók, akik egyedi kezelőfelülettel (HTC Sense, Motorola MotoBlur, Samsung TouchWiz, stb.) rendelkező készüléket birtokolnak, talán egy fokkal jobb a helyzetük, mivel az egyes gyártók igyekeztek még jobban a vásárlóik igényeire szabni az alkalmazást.

Természetesen a külső fejlesztők is felismerték, hogy ezen a téren jóval többet nyújthatnak a felhasználóknak. Az Android platformon talán a négy legismertebb SMS kezelő alkalmazás, a Handcent SMS, ChompSMS, Go SMS és az SMS Popup. Mindezek mellett a Google Voice szolgáltatását is meg kell említenünk, viszont ez sajnos csak az Egyesült Államokban érhető el egyelőre. Természetesen léteznek az alábbiakon kívül egyéb olyan alkalmazások is, melyek hasonló funkciókkal rendelkeznek.

Handcent SMS

A Handcent SMS talán az egyik legismertebb alternatíva a Google Üzenetek programjára. A legnagyobb előnye az, hogy teljesmértékig testreszabhatjuk, így akár az egyes beszélgetéseinkhez külön témákat rendelhetünk, vagy akár kézbesítési jelentéseket is beállíthatunk. A buborékokban megjelenő üzenetek igen jól elkülönülnek egymástól, így első ránézésre láthatjuk a beszélgetés fonalát. Mindezen felül akár jelszót vagy “mintát” is beállíthatunk annak érdekében, hogy az üzeneteink biztonságban legyenek.

A régi Nokia telefonoknál már megszokott, előre beállított üzenetek funkciót (Kérem hívjon vissza!, Mielőbbi válaszát várom!, stb.) is használhatjuk, így rengeteg gépeléstől kímélhetjük meg magunkat. Az alsó karakterszámláló segítségével pedig pontosan tudni fogjuk, hogy hány betűt írhatunk még az üzenetbe.

A program talán egyetlen hátránya, hogy a hosszú ékezetes karaktereket igen rosszul kezeli, mivel sajnos rossz kódlapot használ, így sokkal kevesebb karaktert írhatunk egy-egy üzenetbe, mintha azt az angol ABC szerint tennénk. A méltán népszerű Handcent SMS a tegnapi naptól már magyar nyelven is elérhető, így azok a felhasználók is teljesértékűen használhatják, akik kevésbé, vagy egyáltalán nem beszélnek egyéb nyelveket.

...

Tovább a teljes cikkhez >>> 4 hasznos SMS kezelő alkalmazás Androidra

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: